www.car.cz
 

Monte: Český tým neměl na shakedownu problémy
     tisková zpráva


Závěrečnou zkoušku před zítřejším ostrým startem letošní 72. Rallye Monte Carlo dnes absolvovaly při shakedownu také tři vozy českého týmu ProRacing Int. S vozy Hyundai Accent WRC se na Sospelu představily posádky Roman Kresta - Jan Tománek a Jozef Béreš - Petr Starý. Se Škodou Octavií WRC pak bude na jedné z nejnáročnějších rally seriálu mistrovství světa hájit týmové barvy dvojice Ricardo Errani - Stefano Casadio

 Mezi prioritními jezdci FIA 1 a 2 absolvoval shakedown nejdříve Roman Kresta. Ten v průběhu pěti průjezdů testovací zkouškou postupně dolaďoval nastavení podvozku svého vozu, aby při předposledním z nich dosáhl svého nejrychlejšího času. "Během shakedownu jsme neměli žádné potíže a s celkovým nastavením vozu jsem spokojen," pochvaloval si zlínský pilot.

"V zítřejší úvodní etapě nás budou čekat nejrůznější typy povrchů a tomu jsme tedy museli uzpůsobit nastavení podvozku. Dnešní test však hodnotím velmi dobře a věřím, že jsme na zítřejší náročný den dobře připraveni." Jozef Béreš absolvoval shakedown třikrát, stejně jako Ricardo Errani. "Nastavení vozu jsme prakticky neměnili. Využili jsme informace z Jänner Rallye, protože na prvních zkouškách nás bude čekat sníh," zkonstatoval mladý slovenský jezdec.

"Zítra možná provedeme nějaké drobné korekce v nastavení podvozku, ale jinak jsem spokojen," dodal Béreš. S průběhem dnešního testu byl spokojen rovněž manažer týmu ProRacing Int. Marek Šilhánek. "Dnes jsem neměl žádný důvod k tomu, abych se mračil," usmíval se. "Na voze Jozefa Béreše jsme pouze vyměnili zadní diferenciál, který přestal fungovat v průběhu prvního průjezdu, což byl pravděpodobně následek dlouhé jízdy po prázném kole na nedávné rally v Rakousku. Jinak ale všechny tři týmové vozy fungovaly bez potíží. Mrzí mě pouze jenom skutečnost, že Jozef a Enrico měli na absolvování shakedownu pouze hodinu a nestihli tak více než tři průjezdy," uzavřel Šilhánek.

Zítřejší úvodní etapa Rallye Monte Carlo startuje v 7:00 hod. a na soutěžící posádky bude čekat v okolí Sisteronu a Gap celkem 6 rychlostních testů v souhrnné délce 130.5 km.

ProRacing Int. media servis Jan Vaškovič


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose