www.car.cz
 

Juniora Martina Prokopa čeká opět C4 WRC, coby odměna
     27.11.2008 17:13 - tisková zpráva


Martin Prokop bude testovat Citroën C4 WRC

Druhým rokem účastník C2 Junior Experience a třetí pilot mistrovství světa juniorů JWRC Martin Prokop bude v pátek 28. listopadu společně se spolujezdcem Janem Tománkem v lesích Walesu testovat tovární vůz Citroën C4 WRC. Testování je odměnou Citroënu za jeho třetí místo v juniorském mistrovství světa.

„Stejně jako v úvodním ročníku tak i letos byla C2 Junior Experience velkým šlágrem a Martin Prokop dojel v mistrovství světa juniorů na třetím místě, ačkoliv měl mnohdy smůlu," řekl Simon Jean-Joseph, nedávno jmenovaný šéf klientského oddělení Citroën Sport.

„Po loňském testování vozu Xsara WRC dostává šanci vyzkoušet si další výjimečný vůz, C4 WRC. Jsem přesvědčen, že Martinovi tento den hodně dá a získá tak další zkušenosti s vozem WRC. A také že si tento den užije. Pro naši značku je prvotřídním vyslancem a doufám, že mu tento test pomůže při výběru jeho programu pro rok 2009. Byl bych rád, kdybych ho mohl vidět opět v našich řadách."

Test se uskuteční v pátek 28. listopadu v lesích Walesu v regionu Sweet Lamb severně od Builth Wells. Na speciálně vybrané trase bude Prokop testovat vůz, který míří do stáje PH Sport. Martin Prokop (26) startuje v seriálu WRC od roku 2005 a má na kontě 30 rallye. Český pilot stáje JIPO Car jezdí na C2 Super 1600 v juniorském šampionátu od roku 2006, vyhrál dva podniky v roce 2007. K tomu přidal v sezoně 2008 tři vítězné rallye - ve Finsku, Španělsku a na Korsice, což mu vyneslo třetí místo v mistrovství světa juniorů.
Martin se na páteční testování těší: „Je to pro mě ohromná příležitost a nemůžu se již dočkat, až zase usednu za volant Citroënu WRC," rozplývá se Martin Prokop. „Během C2 Junior Experience 2008, která je skvělým programem, jsem udělal vše, co bylo v mých silách, abych udělal dobrý výsledek a vyhrál tak možnost testování. Je to skvělá odměna za tvrdou práci pro všechny v mém týmu.

Chtěl bych poděkovat Citroënu za šanci řídit C4, který považuji za nejlepší auto v současnosti. Je to sen, který se splnil. Řídit Xsaru bylo fantastickou zkušeností, a ačkoliv to bylo už před rokem, bude srovnání obou vozů zajímavé. Vozy WRC jsou tak rychlé, že můžete brzdit mnohem později a vždy máte k dispozici dostatek výkonu.

Budu potřebovat nějaký čas na to, abych si zvykl, ale určitě to bude kratší než v roce 2007. Již se těším na nastavování auta spolu s týmem a také až uvidím, jak se na jízdních vlastnostech projeví různé druhy nastavení. Budu se snažit, abych toho za jeden den absolvoval co nejvíce a neustále se zlepšoval. A stejně jako loni budu chtít auto vracet co možná nejpozději."



Martina Bedrnová
PR manager

PS:  „Mám velkou radost, že se svezu s nejlepším současným autem. Bude to další nová zkušenost, ale i zážitek,“ přiznává.
Do Walesu, kde se oficiální testování uskuteční, se vydává týden před Britskou rallye, které se také zúčastní.



 
 
Fotogalerie:   Rally Pongratz Kralovice 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose