www.car.cz
 

Loeb nehce v Řecku 2009 taktizovat, ale chce zase vyhrát
     11.6.2009 10:37 - tisková zpráva


Netaktizovat, vyhrát!

Sébastien Loeb letos vyhrál pět ze šesti podniků a v Řecku by rád zaútočil na svůj v pořadí již 53. triumf ve WRC.

"Náš sedmnáctibodový náskok v čele šampionátu by mohl svádět k tomu, abychom si vedení už jen udržovali. Ale já chci jako vždy vyhrát. Jak jsme viděli na Sardinii, nic není nemožné a nemůžeme si dovolit polevit. Očekávám, že to budeme mít těžké, zvláště ze strany našich soupeřů, kterým se v Řecku daří."

Dani Sordo dojel loni v Řecku pátý, když ho o lepší umístění připravil několikerý defekt pneumatiky. Tentokrát ale španělský pilot doufá, že by mohl těžit ze svých zkušeností a vybojovat lepší výsledek než před rokem.

"Bude to určitě zajímavá soutěž, když je zařazeno několik nových rychlostních zkoušek. Acropolis je rally, kterou mám rád a věřím, že bych mohl být mezi nejlepšími. Loni jsme neměli štěstí, nicméně jsme viděli, že můžeme držet krok s nejlepšími. Proto musíme tentokrát jet co nejlépe. Můj cíl je stejný jako pokaždé - získat pro Citroën tolik bodů, kolik jen bude možné a pomoci Citroënu udržet vedení v Poháru konstruktérů. A když to půjde, rád bych se vrátil na druhé místo v pořadí mistrovství světa pilotů místo Mikko Hirvonena."

Otázky pro Sébastiena Loeba
Minulý týden jste z rukou prezidenta Sarkozyho obdržel Řád čestné legie. Co vám prezident řekl?

"Vícekrát mi řekl, že je potěšen, že mi může předat ocenění osobně. A já věřím, že to myslel upřímně. Nestává se každý den, že jste pozvání do Elysejského paláce, zvláště když máte převzít medaili. Také samotný obřad byl velice příjemný a uvolněný. Je to veliká odměna pro motoristický sport a rally obzvlášť."

Zpátky k Sardinii, změnil byste něco, kdyby to šlo?
"Samozřejmě - vyhrát tu soutěž!"

Vyhrál jste Acropolis loni díky skvělému managementu pneumatik. Jaké je vaše tajemství?
„Je pravda, že loňský výsledek byl právě díky tomuto managementu. Nebylo by jinak možné odjet celou rally plnou rychlostí. Včas jsem si uvědomil, že při tomto tempu by naše pneumatiky nemohly vydržet na dlouhé zkoušce Aghii Teodori. Našel jsem dobrý kompromis tak, že jsem mohl dojet zkoušku bez píchnutí pneumatiky. Zkušenost vám napoví, jak moc máte autu naslouchat."

 

Vice zde

PR


 
 
Fotogalerie:   Sardinie 2009 objektivem Mírka Knedly seniora

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose