www.car.cz
 

Oficiálně potvrzeno: Ford POKRAČUJE ve WRC i v letech 2010 a 2011. !!
     31.7.2009 18:59 - tisková zpráva


FORD VE SPOLUPRÁCI S M-SPORT POTVRZUJE ÚČAST VE WRC NA DALŠÍ 2 SEZONY

/Praha, 31. července 2009/ – Společnost Ford of Europe tento týden potvrdila svou účast v mistrovství světa automobilových soutěží FIA nejméně na další dvě sezóny. Ford spolu se svým dlouholetým partnerem, společností M-Sport, tak naváže na svoje úspěšné angažmá ve WRC i v letech 2010 a 2011.

Také do příštího ročníku Ford nasadí rekordy ověnčený soutěžní speciál Ford Focus RS WRC, který má na svém kontě mistrovské tituly z let 2006 a 2007. Od roku 2011 však tým přejde na zcela nový soutěžní vůz Fiesta S2000, postavený na základech jednoho z nejprodávanějších automobilů Evropy.

Jezdecká sestava ve složení Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen a Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila bude pokračovat beze změn, stejně jako hlavní partneři týmu, BP a Abu Dhabi.

Působení značky Ford v automobilových soutěžích na světové úrovni má dlouholetou tradici. S jedenasedmdesáti prvními místy a rekordní nepřerušenou sérií 115 umístění na bodovaných pozicích patří Ford k nejúspěšnějším týmům v mistrovství světa. Mikko Hirvonen vede v současné době v letošním MS klasifikaci jezdců.

Prezident a generální ředitel evropského Fordu John Fleming řekl: „Společně s Malcomem (Wilsonem) a společností M-Sport jsme úzce spolupracovali na tom, abychom se dostali až sem, a dnešní prohlášení je důležité, protože zdůrazňuje náš závazek společně udržovat prominentní postavení značky Ford v motoristickém sportu na celosvětové úrovni.”

WRC je nejnáročnější forma soutěžení pro vozy vycházející ze sériových modelů a já věřím, že naše úspěchy v šampionátu dávají zaměstnancům Fordu důvod být pyšný na společnost, pro kterou pracují. Doufám, že budou sdílet moji hrdost, když budeme vídat vozy Ford na stupních vítězů i v nadcházejících letech,“ dodal.

Oznámení komentoval rovněž Gerard Quinn, Senior Manager, Motorsport, ve Ford of Europe: „Účast značky Ford ve WRC má za cíl prokázat vlastnosti našich běžných modelů a vyslat veřejnosti jednoznačný signál ze silně konkurenčního prostředí. WRC je vlastně celosvětová předváděcí místnost a naše pokračování v seriálu není přínosné pouze pro Ford, ale také pro toto sportovní odvětví jako celek.”

Šampionát WRC zaznamenal v poslední době významné pokroky, zejména ve snižování nákladů na účast a potvrzením dlouhodobé platnosti nových technických pravidel, která dávají týmům záruku stability. Věříme, že díky těmto změnám se šampionát bude těšit ještě větší pozornosti médií po celém světě a přiměje i další výrobce automobilů, aby se vydali stejnou cestou,“ dodal Quinn.


Výkonný ředitel společnosti M-Sport a ředitel továrního týmu Malcolm Wilson prohlásil: „Jsem potěšen tím, že naše partnerství s Fordem pokračuje. Máme mladou a dynamickou jezdeckou sestavu, která neustále získává na zkušenostech a vyspělosti. Focus RS WRC prokázal svoji rychlost, sílu a spolehlivost a naše základna v Dovenby Hall má veškerou infrastrukturu potřebnou k tomu, abychom zde společně s Fordem vyvinuli Fiestu S2000 jako konkurenceschopný vůz pro sezónu 2011.”

Ve WRC nejsme pro legraci, ale proto, abychom usilovali o mistrovské tituly, a pro vítězství uděláme vše. Očekáváme, že Ford si v letech 2010 a 2011 zachová významné zastoupení ve startovním poli WRC, a to nejen prostřednictvím oficiálního ‚továrního‘ týmu, ale také našich zákazníků,“ dodal Wilson.

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bratislava 2009 , foto M. Knedla jun.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose