www.car.cz
 

Závodní víkend v Mostě s nabitým polem jezdců odstartuje v sobotu
     8.8.2009 00:55 - Vladimír Rožánek


Zónové mistrovství FIA střední Evropy se již tradičně koná v Mostě v bývalém termínu Interserie. Interserii letos neuvidíme, ale pro fanoušky formulí máme dobrou zprávu, www.cityteetime.com v divizi 3 se popere o body celkem šestnáct jezdců, ze kterých si v prvním tréninku počínal nejlépe skoro domácí Tomáš Chabr senior s formulí Tomis 99-04. Zatím mu nejvíce zatápěl Jakub Klášterka a David Palmi. Michaela Lešínská, tedy zástupkyně něžného pohlaví, byla zatím čtrnáctá.

V divizi 4 se pojede sprint rozdělený na závody do 2000ccm3 a nad 2000ccm3, přičemž bodují i jezdci v kubatůře do 3500ccm3. Obdobné rozdělení nalezneme i při vytrvalostní závodu, který se pojede v sobotu odpoledne.

V kvalifikaci pro sprint závod D4 do 2000ccm3 se nejlépe uvedl Slovák Filip Sládečka na extovární Alfě Romeo 156, když nedal šanci Formanovi s Audi ST, ani Mikuláškovi se Škodou Octávia.

Z českých jezdců zaujal čtvrtým místem Ostaševski na Renaultu Clio a Horáček s Novákem ze stáje Novera, kteří si vyjeli šesté resp. sedmé místo. Uvidíme, zda se do souboje o cenné kovy zapojí i Slovák Zdenko Pastva s další Alfou Romeo 156, nebo někdo další. Závod startuje v sobotu, v půl jedenácté. V poli objevíme i Slovince Smolnikara s další Alfou Romeo.

Velký sprint, tedy printzávody nad 2000ccm3, mají své favority jisté. Tedy speciály z DTM v podobě Mercedesu a Audi DTM. Vítězem kvalifikace se stal Jaroslav Janiš s Mercedesem, před zle dotírajícím Kostkou a Björkem na Audi DTM a do 4 sekund se ještě vešel i čtvrtý Charouz s Mercedesem. Ovšem abychom nezapomněli na zahraniční konkurenci, která se sešla poměrně pěkná. Pátý skončil Polák Maciej Stanco na Ferrari 430 GT3 a šesté místo vyjel Chevrolet Corvette z Rakouska. Za nimi pak skončila smečka vozů Porsche 997 v pořadí jezdců Lukas, Bezák, Mičánek. Do 3500ccm dominoval Mičánek, před Polákem Slomianem na Lotusu Exige a Danem Suchým na kterého se však dotahoval Petr Líbal s BMW M3 GTR. Celkem šest BMW nasadí Flex Motorsport s jezdci Navrátilem, Hanákem, Baranem, Červínem, Nimrichterem a Antonem.

Velice pěkný zážitek slibuje sobotní vytrvalostní závod divize 4,omega replica rozdělený do kubatůr do 2000ccm3, do 3500ccm3 a nad 3500ccm3. Ve dvoulitrových vozech kvalifikaci vyhrál Kubišta s Audi A4 ST, před Valáškem a Hladíkem na Renaultech Clio. Nejlepším Polákem byl v pátek Gawarecki s dalším Cliem ve startovním poli.

Pořadí kvalifikace nad 2000ccm3 ovládly Mercedesy, které obsadili první a třetí místo, když se mezi ně vklínilo Audi DTM stáje BRT. Tomáš Kostka chce Mercedesům v Mostě trochu zatopit, jak je vidět z dosažených časů. Čtrvrtý odstartuje Ital Scarpaccio na Ferrari 430 GT2, který odtartuje ve společné lajně s Robertem Perglem na Ferrari 430 Challenge. Čest vozů Porsche zachraňuje z osmého místa Rakušan Cvörnjek a z devátého místa na rošt vyrazí Polka Czapka-Lempel na Renaultu Megane Trophy. Třiapůllitry v kvalifikaci zajelo nejlépe BMW GTR ze stáje Šenkýř Motorsport, kde se domácím fanouškům opět představí Michal Dolák z Mostu. Druhý skončil Mičánek a třetí Vacík s Ferrari 360. Vytrvalostní závod startuje v 14,45 hodin sobotního času.

Kvalifikace- páteční výsledky:

Divize 3 ( volná formule do 1400ccm3 ) :

Tomáš Chabr sen – Tomis 99-04

Jakub Klášterka – Fiks 03

David Palmi – Van Diemen 99

Divize 4 – sprint do 2000ccm3:

Filip Sládečka (SK) – Alfa Romeo 156

Miroslav Forman – Audi A4 Supertourismo

Zdenko Mikuláško (SK) – Škoda Octávia

Divize 4 – sprint nad 2000ccm3:

Jaroslav Janiš – Mercedes Benz DTM

Tomáš Kostka – Audi A4 DTM

Thed Björk (S) – Audi A4 DTM

Antonín Charouz – Mercedes Benz DTM

Maciej Stanco (PL) – Ferrari 430 GT3 Scuderia

Alex Talkanitsa (A) – Corvette C5-R LMGT

Divize 4 – vytrvalostní závod ( 3hodiny ):

Mücke/A.Charouz/J.Janiš – Mercedes DTM

T.Kostka/T.Björk – Audi A4 DTM

A.Charouz/P.Mücke/J.Janiš – Mercedes DTM

Scarpaccio/Ghizzi/Cressoni – Ferrari 430 GT2

Pergl/Charous – Ferrari 430 Challenge

Talkanitsa/Talkanitsa – Corvette C5-R LMGT

do 3500ccm3:

Šenkýř/Vencálek – BMW M3 GTR

Mičánek/Jerman/Janák – Porsche 997

Vacík/Waszek – Ferrari 360

do 2000ccm3:

Kubišta/Forman – Audi A4 ST

Horňák/Valášek – Renault Clio RS

Hladík/Duda – Renault Clio RS


Srdečně Vás zveme k návštěvě autodromu v Mostě.

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge - rychlé prototypy budou o kamionech©P.Holzer

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose