www.car.cz
 

Monte 2010: Orsák a Vajík s výsledkem z říše snů v TOP 10 !!!
     25.1.2010 00:23 - tisková zpráva


Jarin z Poteča exceloval na Monte

Výsledek z říše snů, tak by se dalo charakterizovat umístění Jaroslava Orsáka a Karla Vajíka na populární Rallye Monte Carlo. Valašská posádka dokončila náročnou soutěž na devátém místě. I když na body nedosáhla, jsou Jarek s Karlem velmi šťastni.

Do Monte Carla odjížděl Jarek Orsák s cílem získat zkušenosti s Fabií S2000 pro blížící se domácí mistrovství. O konkrétním výsledku nechtěl před startem ani mluvit. Prioritou bylo otestování vozu a dokončení rally. Úvodní, „rozřazovací“ erzeta však naznačila, že by mohl čerstvý mistr rallysprintů pomýšlet i na solidní umístění v absolutní klasifikaci. Po první etapě, kde měly posádky v itineráři čtyři rychlostní zkoušky, byli Orsák s Vajíkem klasifikováni na 16. místě.

Ve čtvrtek bylo dalších šest erzet a Jarek se prokousal na 12. příčku. Výkon valašské dvojice gradoval ve středu. Závěrečných pět RZ si Jarek s Karlem doslova užívali. Kvalitu posádky potvrdili oba kluci hlavně na předposlední zkoušce, kde zajeli absolutně šestý nejrychlejší čas. Na cílovou rampu dojeli Jaroslav Orsák s Karlem Vajíkem na 9. místě v absolutním pořadí.

Při prvním startu valašské dvojice na této soutěži je to opravdu něco velmi nádherného. Letošní „Monte“ byla velmi náročná soutěž a jak Jarek, tak i Karel si na ní užili doslova vše. Velmi těžké a dlouhé rychlostní zkoušky, erzety pokryté ledem, sněhem i klasickým asfaltem.

Po skončení soutěže byli oba unaveni ale šťastni. Dojmy Jarka a Karla přineseme v nejbližší době v obsáhlém rozhovoru.


Tisková zpráva
Orsák rally sport teamu
Vebr Miroslav


 
 
Fotogalerie:   Setkání Mistrů 2010 v Kart Areně Brno od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose