www.car.cz
 

Tradiční launch nové sezony mistrovství světa v rally i s naším Prokopem
     4.2.2010 13:34 - tisková zpráva


Martin Prokop mezi světovou soutěžáckou elitou - (03.02.2010)

V sídle Mezinárodní automobilové federace (FIA) v Paříži proběhlo v úterý 1. února 2010 oficiální představení letošního ročníku mistrovství světa v rally. Kromě prezidenta FIA Jeana Todta a Neila Duncansona, výkonného ředitele společnosti North One Sport, která je promotérem šampionátu, předstoupili před novináře také samotní jezdci. Mezi hvězdami v Paříži nechyběl ani úřadující juniorský mistr světa Martin Prokop.

Tradiční launch nové sezony mistrovství světa v rally zahájil svým projevem prezident FIA Jean Todt, který ve své řeči mimo jiné uvedl: „Rok 2010 bude rozhodně velice důležitý. Z pozice prezidenta FIA budu řešit situaci v motoristickém sportu a rally bude jednou z mých priorit. Věřím, že se v roce 2010 můžeme těšit na zajímavou sezonu světového šampionátu, ale s ještě větším optimismem hledím do vzdálenější budoucnosti.

Víme, že je potřeba zlepšit mnoho věcí a všichni jsme odhodláni udělat maximu jak po sportovní, tak po technické stránce, aby se zvýšil zájem výrobců, soukromých týmů a médií o šampionát.“

V dalším průběhu slavnostního představení se na pódiu vystřídaly hvězdy královské kategorie WRC. Kromě těchto jezdců nechyběli ale také úřadující mistr světa produkčních vozů Armindo Araujo z Portugalska a úřadující juniorský mistr světa a vicemistr v hodnocení šampionátu produkčních vozů Martin Prokop, jenž byl zároveň jediným zástupcem účastníků letos Super 2000 World Rally Championship (SWRC).

„Velice si vážím pozvání na tuto akci. Je to svým způsobem ocenění našich loňských úspěchů. Samozřejmě bych se sem chtěl za rok znovu vrátit, ale to nebude vůbec jednoduché. V SWRC nás čeká náročná sezona v silné konkurenci a boj o nejvyšší příčky bude určitě velice vyrovnaný.

Každopádně už máme v mistrovství světa solidní zkušenosti, absolvovali jsme přes padesát soutěží, takže uděláme maximum, abychom uspěli.

Ve Švédsku, kde sezona za týden startuje, uvidíme, jak na tom jsme v porovnání se soupeři,“ říká Martin Prokop, který bude letos v SWRC hájit s Fordem Fiestou S2000 barvy Czech Ford National Teamu.

 

Kalendář šampionátů FIA S-WRC, WRC Cup a PWRC


10-14/02 Švédská rally*
03-07/03 Mexická rally*
31/03-05/04 Jordanská rally
05-09/05 Rally Nový Zéland*
26-30/05 Portugalská rally (pouze S-WRC & WRC Cup)
28-31/07 Finská rally*
18-22/08 Německá rally*
08-12/09 Japonská rally
29/09-03/10 Francouzská rally*
10-14/11 Britská rally*

Účastníci S-WRC a WRC Cup musí nominovat sedm z deseti podniků
* podniky, které nominoval Martin Prokop 


ODKAZY:


Martin Prokop www.martinprokop.com

Ford Motor Company, s.r.o. www.ford.cz
JipoCar www.jipocar.cz
BPA sport marketing www.bpa.cz
Oficiální stránky WRC www.wrc.com

BPA


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop poprvé testoval novou Fiestu S2000, foto týmu P.Frýba a M.Rybář

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose