www.car.cz
 

Roman Kresta se vrací do bílého Švédska
     11.2.2010 22:07 - tisková zpráva


Roman Kresta se do Švédska vrací po pětileté přestávce a chce si pořádně užít

Kresta s Grossem před startem Švédské Rally

Již dnes večer vstoupí superspeciální zkouškou v Karlstadu do 57. ročníku Švédská Rally. Mezi jejími účastníky letos nechybí ani čtyřnásobný vítěz Mezinárodního Mistrovství České republiky v Rally Roman Kresta společně s navigátorem Petrem Grossem.

Roman Kresta se do Švédska vrací po pětileté přestávce a dle jeho slov si jede zahajovací podnik WRC 2010 hlavně pořádně užít. Několik hodin před startem může zlínsko-boleslavská dvojice po absolvování testů a tréninků hlásit - vše připraveno.

"Tréninky se obešly bez nejmenších problémů, počasí je super a v okolí erzet je i poměrně dost sněhu, ale není na všech rychlostních zkouškách. Myslím, že se pojede hodně na šotolině. Některé rychlostní zkoušky si vybavuji ještě z roku 2005. Jsou zde i místa, která jsou uhrnuta do úzka, takže můžeme čekat skvělé svezení, i když mantinely nejsou nijak extra velké a na cestě je spíše mix šotoliny a ujetého sněhu, který se ještě rozjezdí do kolejí. Nicméně momentálně pořádně mrzne a zrovna v tuto chvíli tady máme -16 stupňů," hlásí z dějiště soutěže Roman Kresta.

Zlínský pilot absolvoval v neděli společný test s dalším českým soutěžním jezdcem Martinem Prokopem, se kterým spolupracoval při hledání optimálního setupu pro nové Martinovo soutěžní nářadí Ford Fiesta S2000. V pondělí pak Roman testoval již se svým Mitsubishi, společně s dalšími jezdci produkčních vozů, např. Martinem Semerádem, či Armindo Araújem. "Jedeme specifikaci Mitsubishi pro rok 2010 a všechno funguje a je připraveno pro start," uvádí Roman ke kondici vozu. "Odjeli jsme asi 35 nebo 40 kilometrů a jsme naprosto spokojeni."

"Žádné nemáme," odpovídá Roman na otázku týkající se ambicí na výsledek. "Naskytla se možnost startu a rádi jsme ji využili. Švédská Rally je Švédská Rally, je to prostě skvělá soutěž a my si ji chceme užít. Závod to bude určitě excelentní. Rádi bychom za možnost startu poděkovali našim partnerům, společnostem Praga, HYPOKRAMED, enteria a med PROGRESS," uzavírá Roman Kresta.

 

PR

http://cz.roman-kresta.com


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop s Fiestou S 2000 ve Švédsku 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose