www.car.cz
 

Romana Krestu ve Švédsku 2010 vyřadily po RZ 12 potíže s nádrží
     18.2.2010 15:51 - tisková zpráva


16.02.2010 - Kresta s Grossem ve Švédsku nedokončili

Dvanáct rychlostních zkoušek absolvovala v rámci letošní Švédské rally posádka Roman Kresta - Petr Gross s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX. Druhá etapa soutěže však vystavila Luhačovicko-Boleslavské dvojici stopku.

Roman s Petrem se Švédské rally účastnili s vozem, se kterým se v uplynulé sezóně účastnil PWRC Martin Prokop a tým Kresta Racing jej před soutěží upravil dle homologace platné pro letošní sezónu. Roman Kresta se severské soutěže účastnil po pětileté přestávce, v případě Petra Grosse se byla absence na švédských rychlostkách ještě o tři roky delší.

"Už před soutěží jsme avizovali, že Švédskou Rally bereme jako příležitost se po dlouhé době svézt na pravé zimní rally, bohužel průběh soutěže se díky technickým potížím neodvíjel dle našich představ," říká po návratu do ČR Roman Kresta.

Posádku Lanceru deváté evoluce vyřadily po dvanácté rychlostní zkoušce ze soutěže potíže s palivovou nádrží. Důvody odstoupení Roman Kresta upřesňuje: "Problémy nás provázely již od shakedownu, kde při kompresi po doskoku došlo k poškození palivové nádrže. Tu jsme před startem provizorně opravili, nicméně následky poškození byly stále citelné. Stále jsme měli problém s odléváním paliva a soutěž jsme si tak vůbec neužili dle našich původních plánů. Mrzí mě to už kvůli našim mechanikům, kteří měsíc pracovali na přípravě auta. Samozřejmě ani nám se nejelo v optimální pohodě. Navíc jsme na třetím testu byli mimo trať."

Roman s Petrem se tak skutečně svezli dle vlastních slov jen na třech sobotních rychlostních zkouškách. "Je to tak, štěstí nám nepřálo ani v sobotu. Nejprve jsme na jednom rychlostním testu dojeli soupeře před námi, na další rychlostní zkoušce, kde jsme se dostali do tempa nám pak do cesty vběhli diváci, kteří náš příjezd tak brzy po předchozím voze asi nečekali."

"KrestaBohužel, tentokrát nám štěstí nepřálo, taková ale rally bývá a za daných okolností nemělo žáden smysl v soutěži pokračovat.," uzavírá ohlédnutí za letošním úvodním podnikem světového šampionátu Roman


Romana Krestu a Petra Grosse nyní čekají přípravy na domácí sezónu Mezinárodního mistrovství ČR v rally, do které bude již za měsíc při Valašské Rally vstupovat v pozici obhájců titulů z posledních dvou sezón.



PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Rally Sweden 2010 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose