www.car.cz
 

Jezdci Peugeotu po druhém dni v Německu zpátky v boji
     tisková zpráva


Německá rallye (20. – 22. 8. 2004)
 
Trier 21. srpna 2004 - Po mnoha nesnázích během první etapy se jezdci týmu Peugeot Cedric Robert a Freddy Loix vrátili druhý den do bojů a do večerního servisu se vrátili na páté a šesté pozici.

Dnešní den provázely přívalové deště a podmínky byly velmi těžké a nebezpečné. Dvě rychlostní zkoušky byly kvůli vážným nehodám přerušeny. Jezdci se museli vypořádat také s nástrahami bývalého vojenského prostoru Baumholder, na jehož kluzkých cestách se v minulosti testovaly tanky. Součástí druhé etapy byly i dva průjezdy nejdelší, téměř čtyřicetikilometrové rychlostní zkoušky Panzerplatte.

Cedric začal druhý den opatrněji a připravoval se k mohutnému finiši. Na desátém měřeném úseku se dvakrát roztočil, ale v průběhu dne se stále zlepšoval, tak jak rostla jeho sebedůvěra.

"Dnes se mi dařilo držet rovnováhu mezi co možná nejrychlejší a zároveň bezpečnou jízdou k dobrému výsledku," říká. "Na Baumholderu byly obtížné rychlostní zkoušky a samozřejmě jsem zažil pár horkých momentů. Teď už si s 307 WRC absolutně rozumím a jsem s ní schopen zajíždět časy srovnatelné s absolutní špičkou. Bylo to zábavné a už se těším na zítřek."


Freddy byl po včerejším nevydařeném dni odhodlaný k posunu vzhůru celkovým pořadím. Svůj záměr potvrdil nejrychlejším časem hned v první rychlostní zkoušce dnešního dne. Freddy jel rychle a spolehlivě a během odpoledne vyhrál ve zrádných podmínkách další měřený úsek.

"Dnešek byl skvělý! Zajeli jsme několik dobrých časů, auto bylo perfektní a neudělali jsme žádnou chybu. Nebylo to snadné, protože v takto náročných podmínkách jsem 307 WRC příliš netestoval. Ode dneška jsem ale nemohl více očekávat a doufám, že i zítra získám zpátky nějaký čas."

Marcus Grönholm ze soutěže odstoupil již během první rychlostní zkoušky včerejšího dne, když dostal aquaplaning a po vyjetí z trati svůj vůz poškodil.

Závěrečná etapa Německé rallye zahrnuje sedm měřených úseků s téměř stovkou ostrých kilometrů.
 
 
Pořadí po druhé etapě:
 
1.    LOEB, Sebastien    Citröen Xsara WRC    3.04.20.3
2.    DUVAL, François    Ford Focus WRC    3.05.15.0
3.    SAINZ , Carlos    Citröen Xsara WRC    3.05.20.7
4.    MARTIN, Markko    Ford Focus WRC    3.06.44.4
5.    ROBERT, Cedric    Peugeot 307 WRC    3.07.53.9
6.    LOIX, Freddy    Peugeot 307 WRC    3.08.06.5
7.    GARDEMEISTER, Toni    Skoda Fabia WRC    3.08.31.2
8.    SARRAZIN, Stephane    Subaru Impreza WRC    3.09.27.6
9.    HIRVONEN, Mikko    Subaru Impreza WRC    3.09.39.8
10.    BENGUE, Alexandre    Peugeot 206 WRC    3.13.58.1
 
 
tisk info
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose