www.car.cz
 

Loeb v Německu po suverénním výkonu již poosmé zlatý
     23.8.2010 20:06 - tisková zpráva


ADAC Rally Německo (19. – 22. 8. 2010)
Loeb a Elena poosmé vítězně!

Citroën Total World Rally Team zaznamenal na Rally Německo další double. Sébastien Loeb a Daniel Elena úspěch značky podtrhli osmým po sobě jdoucím vítězstvím, což je samozřejmě v historických tabulkách rekord. Dani Sordo a Diego Vallejo při svém prvním společném startu prožili bezproblémový víkend a navýšili týmový triumf. Do rekordního nádechu víkendu v Německu přispělo i 32 vítězství vozu C4 WRC v mistrovství světa, což značí přesně stejný počet triumfu, kolik zaznamenala Xsara WRC.


Po dvou náročných dnech bylo nedělní finále na Rally Německo samozřejmě kratší, pouhých 85 měřených kilometrů. Posádky se vrátily mezi moselské vinice, aby celá rally finišovala při Circus Maximus Superspeciálce v ulicích Trieru. Sébastien Loeb a Dani Sordo dojeli s pohodlným náskokem na prvních dvou místech. Oba piloti Citroënu zvolili pneumatiky Pirelli P-Zero, které odpovídaly jejich taktice – spolehlivost nad rychlost. Cíl byl jasný - dojet do cíle!

Loeb míří za sedmým titulem

"I když to možná tak nevypadalo, snažili jsme se upevnit naše vedení," řekl Loeb v průběhu poslední etapy. "Na měkčích pneumatikách jsme měli více šancí uspět na vlhkém povrchu, který hrozil vzhledem k dešťovým přeháňkám. Museli jsme být připravení."
"Výsledek rally se rozhodoval už v sobotu na rychlostní zkoušce Panzerplatte," potvrdil Sordo. "V neděli už jsme nemohli nic získat, jen ztratit. Naše double, které jsme zaznamenali, je ohromným přínosem pro Citroën v kontextu mistrovství světa a Poháru konstruktérů."
Skvělé vystoupení Citroënu vyvrcholilo v šou na "Circus Maximum stage" před početnými davy fanoušků. "Je to pořád skvělý pocit vyhrát v Německu. Mám rád pilotování C4 WRC na asfaltu, obzvlášť motivují pak je, startovat před tak nadšenými fanoušky," uvedl šestinásobný mistr světa. "Opět jsem se mohl spolehnout na perfektní a rychlé auto, které mělo opravdu nejlepší pneumatiky. Je to moje páté vítězství v této sezoně a přiblížilo mě k mému konečnému cíli - vyhrát mistrovství světa posedmé."
Sordo potřetí druhý

"Jsem velice spokojený s touto rally, mojí první s Diegem Vallejo jako spolujezdcem," přidal Sordo, druhý v Rally Německo. Toto umístění dosáhl již potřetí. "Sébastien byl vždy o něco rychlejší než já. Jsem rád, že jsem mohl naplnit týmová očekávání a pomoci při zvýšení náskoku značky v Poháru konstruktérů."
"Citroën opanoval stupně vítězů stejně jako v Mexiku, Portugalsku a Bulharsku," přidal Olivier Quesnel, šéf Citroën Total WRT. „I když naším cílem bylo vyhrát tuto rally, pocity z vítězství ale stejně bývají velmi silné. Podobně vzrušující je pro nás i to, že jsme s C4 WRC vyrovnali rekordní skóre s Citroënem Xsara. Dvaatřicet vítězství za 52 rally, to jsou příjemné počty!"
Citroën Junior Team
Pódium pro Sébastiena, nejrychlejší čas pro Kimiho

V Německu zaznamenal první pódium na asfaltu také Citroën Junior Team. Sébastien Ogier a Julien Ingrassia dojeli třetí za dvojicí továrních C4WRC.Kimi Räikkönen a Kaj Lindström skončili sedmí a poprvé v jejich kariéře se jim povedlo zajet nejrychlejší čas na jedné rychlostní zkoušce.

"Museli jsme jet naplno, abychom udrželi Latvalu za námi," říkal Sébastien Ogier. "Šestnáctivteřinový náskok, který jsme měli před startem třetí etapy, konečný úspěch ještě nezaručoval. Nakonec jsme náskok zvládli ještě zvýšit."
Spolujezdec Julien Ingrassia se přidal: "Neděle byla plná záludností, nemohli jsme si vydechnout ani na sekundu."
Räikkönen byl velmi spokojený s dalším sbíráním zkušeností. Týmový manažer Benoit Nogier uzavřel: „Máme za sebou dlouhou a složitou rally, která nám přinesla solidní úspěch. Sébastien a Julien startovali poprvé na voze WRC v Německu a jsou na stupních vítězů. Na začátku sezony jsme chtěli získat nějaké pódium na šotolině. Náš cíl jsme splnili, teď jsme přidali navíc i úspěch na asfaltu. Sébastien a Julien byli pod silným tlakem Latvaly, ale odvedli vynikající práci. Řekl bych, že jejich výkon neměl daleko k dokonalosti. Vzhledem k podmínkám si dobře vedl i Kimi. Udělal sice v neděli ráno chybu, která ho stála lepší umístění, ale jsme nadšeni z jeho nejlepšího času. Už se nemůžeme dočkat následující asfaltové rally, Rally Francie, která by měla být pro většinu účastníků neznámou."


Nejrychlejší časy:
1. etapa – RZ 1 až 3: Sébastien Loeb (Citroën C4) – RZ 4: Petter Solberg (Citroën C4) – RZ 5: Loeb – RZ 6: Dani Sordo (Citroën C4).
2. etapa – RZ 7: Loeb – RZ 8: Sordo – RZ 9 a 10: Loeb – RZ 11: Solberg – RZ 12 a 13: Sordo – RZ 14: Solberg.
3. etapa – RZ 15: Solberg – RZ 16: Loeb – RZ 17: Solberg – RZ 18: Loeb – RZ 19: Kimi Räikkönen (Citroën C4).

Nejlepší časy celkem:
Loeb, 9 – Solberg, 5 – Sordo, 4 – Räikkönen, 1.

Vedení v soutěži:
RZ 1 až 19: Loeb.

Konečné pořadí Rally Německo:
1. Loeb / Elena Citroën C4 3: 59:38,3 hod.
2. Sordo / Vallejo Citroën C4 +51,3 s
3. Ogier / Ingrassia Citroën C4 +2:13,3 min.
4. Latvala / Anttila Ford Focus +2: 33,9
5. P. Solberg / Patterson Citroën C4 +6: 47,7
6. Wilson / Martin Ford Focus +8:46,7
7. Räikkönen / Lindström Citroën C4 +8:50,5
8. Al Qassimi / Orr Ford Focus +17:36,5
9. Van Eldik / Buysmans Ford Focus +17:53,0
10. Sandell / Axelsson Škoda Fabia +17:58,8


Mistrovství světa FIA – pořadí pilotů
1. Loeb 191, 2. Ogier 133, 3. Latvala 117, 4. P. Solberg 102, 5. Sordo 95, 6. Hirvonen 84, 7. Wilson 56, 8. Villagra 26, 9. H. Solberg 25, 10. Räikkönen 21…

Mistrovství světa FIA – Pohár konstruktérů
1. Citroen Total WRT 308, 2. BP Ford Abu Dhabi WRT 222, 3. Citroën Junior Team 168, 4. Stobart M-Sport Ford 118, 5. Munchi´s Ford 40




Martina Bedrnová
PR manager
Citroën Česká republika, s.r.o.
e-mail: martina.bedrnova@citroen.com

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose