www.car.cz
 

Martin Semerád po první etapě ve Walesu na slušné třetí příčce
     13.11.2010 00:40 - tisková zpráva


Martin Semerád s Michalem Ernstem vstoupili do Britské Rally – Rally of Wales přesně podle svého předsevzetí. Ve Walesu během první etapy panovalo proměnlivé a odpoledne i hodně deštivé počasí, přesně takové, které dělá Britskou Rally tak charakteristickou. Tisíce diváků kolem trati ale trpělivě mokly, aby viděly své hvězdy za volanty soutěžních vozů.

Během dne se posádce Semerád Rally Teamu dařilo zajíždět stabilní časy a klidná jízda bez rizika znamenala po udělení penalizace Portugalci Araujovi za pozdní příjezd do uzavřeného parkoviště, třetí pozici jen několik vteřin od druhého Švéda Flodina. „Jedeme úplně v klidu a během dne nebyly žádné krizovky. Chci se po delší době, co jsem neseděl v autě, dostat do tempa a neudělat zbytečnou chybu.

V první sekci se nám podařilo zajet dva druhé časy, ale čekali jsme, že po servisu do toho naši soupeři půjdou mnohem víc, což se potvrdilo. Odpoledne se také výrazně zhoršilo počasí a na silnici bylo velké množství vody. Měli jsme trochu problém s ofukem čelního okna skrz které bylo špatně vidět. Nechci zbytečně riskovat a soutěž bych rád dojel bez použití systému Superrally. Rally je hodně dlouhá a do cíle ještě daleko,“ komentuje průběh první etapy Martin Semerád.

Týmové Mitsubishi Lancer EVO IX přestálo celý den bez nejmenších problémů, což je zejména při užití vzdálených remote servisů, kde mechanici mohou během 15 minut opravit jen to nejnutnější, velmi důležité. „S dnešním dnem jsem spokojený. Auto funguje a kluci si jedou to svoje. I přesto se jim podařilo zajet tři hodně pěkné druhé časy, ale to pro nás v tuto chvíli není rozhodující. Potřebujeme dojet do cíle,“ hodnotí šéf týmu Josef Semerád, který současně děkuje za podporu z České republiky, která se týmu dostává.

Ve druhé, sobotní etapě Rally of Wales čeká na účastníky osm rychlostních zkoušek ve dvou sekcích a opět jen krátký remote servis. Předpověď počasí slibuje pro oblast Cardiffu přeci jen lepší počasí, než v západním Walesu panovalo v posledních hodinách.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Martin Semerád na Britské rallye 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose