www.car.cz
 

Martin Semerád s Michalem Ernstem si na Britské rallyei polepšili na druhé místo.
     14.11.2010 07:49 - tisková zpráva


Semerád ve Walesu bojuje s nachlazením a je druhý

Martin Semerád s Michalem Ernstem absolvovali druhou etapu Britské Rally během níž si polepšili na druhé místo.

V sobotu dopoledne se nad velšskou pahorkatinou po deštivém pátku rozjasnilo a na soutěžící Britské Rally of Wales se poprvé usmálo slunce. Devět rychlostních zkoušek čekalo i na posádku Semerád Rally Teamu ve složení Martin Semerád – Michal Ernst. Ti do etapy vstupovali na průběžné třetí pozici Mistrovství světa produkčních vozů PWRC a cílem bylo toto umístění uhájit. Během dne se ale začal zhoršovat zdravotní stav Martina Semeráda, na kterého postupně doléhala počínající chřipka.

„Od rána jsme opět začali v klidu, ale už při druhé rychlostní zkoušce jsem se začal cítit špatně. Bolí mě celé tělo a celkově se cítím pod psa. Během dne jsme neudělali žádnou větší chybu a chtěl jsem se držet našich nejbližších soupeřů, což se nám dařilo. Trať byla ve druhých průjezdech už hodně rozbitá, ale máme dobré nastavení a auto fungovalo bez chyb,“ říká hodně unavený Martin Semerád, který bojuje s teplotami blížícím se 40 stupňům.

I přes problémy se druhá etapa Britské Rally Semerádovi s Ernstem povedla, což dokazuje jedno dělené první místo a druhý čas na rychlostní zkoušce 15 Halfway s mnoha rychlými horizonty. Po odstoupení doposavad vedoucího jezdce PWRC Švéda Flodina, který utrhl kolo, se Semerád s Ernstem posunuli ve výsledcích na druhé místo v kategorii PWRC a 19. místo celkově s náskokem více než jedné minuty na nejbližšího pronásledovatele, kterým je mistr světa produkčních vozů Portugalec Araujo.


Ve druhé etapě zbývá absolvovat ještě čtyři rychlostní zkoušky, z nichž dvě jsou populárním průjezdem zámeckého Margam Parku.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Martin Semerád na Britské rallye 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose