www.car.cz
 

„Už se těším, jak se poměřím se stopkami“ řká Ogier
     30.1.2011 13:51 - tisková zpráva


Otázky pro… Sébastiena Ogiera
„Už se těším, jak se poměřím se stopkami“

Jak se cítíte za volantem vozu Citroën DS3 WRC?
Stejně jako Seb se domnívám, že hutnější rozměry DS3 znamenají výhody i nevýhody podle toho, na jakém terénu se jede. Vzhledem k tomu, že motor má menší točivý moment, než jsme byli zvyklí, musíme ho pořád vytáčet, trochu jako u atmosférického motoru. Návrat k mechanické převodovce znamená o něco delší dobu na řazení a vyžaduje od pilota větší úsilí. Za „normálních“ podmínek to nebude žádný problém, ale horší by to mohlo být ve velkém horku nebo na konci dlouhých rychlostních zkoušek.


Jste spokojený s tím, čeho tým v mezičase dosáhl?
Pracovní výkonnost týmu na mě zapůsobila,vždyť jsme od konce minulé sezóny absolvovali mnoho testovacích jízd. Mám dojem, že jsme času, který byl k dispozici, využili dobře. Už se těším, až se postavím na start Švédské rallye a poměřím se se stopkami!

Myslíte si, že jsou nové předpisy pro mistrovství světa v rallye pozitivní?
Cílem bylo přitáhnout nové konstruktéry. Tento rok se k nám přidá třetí značka. To je pro všechny pozitivní, počínaje diváky. Myslím, že tahle nová auta budou skvělá, s větším skluzem a motory vytáčenými vysoko do otáček. Není pochyb o tom, že podívaná to bude přinejmenším stejně dobrá jako v předchozích ročnících!


Co očekáváte od své první sezóny, kterou celou strávíte v týmu Citroën Total World Rally Team?
Ta rovnice má tolik neznámých, že mohu jen těžko vynášet přesné cíle. Výsledek Švédské rallye nebude pro pořadí v mistrovství nezbytně reprezentativní. Na to si budeme muset tři nebo čtyři rally počkat
. Pokud jde o nás, my nevstupujeme do prvního závodu s přílišnými ambicemi. Dodnes jsme absolvovali jen dvě zimní rallye a těžko budeme moci soupeřit se skandinávskými piloty. I když konečným cílem je získání světového titulu, nejsem tím nijak posedlý. Zato chci získat body v každé rally, proniknout mezi vozy v čele a získat další zkušenost ve WRC.

PR


 
 
Fotogalerie:   Jänner Rallye 2011, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose