www.car.cz
 

Japonsko: Jezdci Peugeotu po sobotě pátý a osmý
     tisková zpráva


Japonská rallye (3. – 5. 9. 2004)
 
Jezdci týmu Peugeot Marcus Gronholm a Harri Rovanpera dokončili druhou etapu premiérové Japonské rallye na pátém a osmém místě.
 
Na dnešním programu bylo 11 náročných šotolinových zkoušek v okolí ředitelství soutěže v Obihiru, které přerušila pouze jedna servisní zastávka. Také horké počasí prověřovalo limity jezdců i vozů.

Marcus odstartoval den s nadějí na boj o vedoucí pozice, ale po problémech se zaseknutým třetím rychlostním stupněm na RZ13 se propadl až na místo páté. Během servisní přestávky byla závada odstraněna a Marcus mohl opět zajet několik velmi dobrých časů. Další zpomalení mu ale přinesla volba příliš tvrdé směsi pneumatik pro odpolední sérii rychlostních zkoušek.
 
Fin říká: "Začali jsme dnešní den optimisticky s nadějí, že se posuneme vzhůru pořadím. Pak jsme ale náhle mohli jet jenom na trojku. Snažil jsem se co nejvíce šetřit auto a bylo jasné, že ztratíme hodně času. Odpoledne jsme vsadili na tvrdé pneumatiky, ale byl to krok vedle. Stále si myslím, že můžeme získat zítra slušné bodové umístění.“
 
Harriho největší ztráta pramení ze včerejších problémů s řazením, které mu pro dnešek připravily nevýhodnou startovní pozici. Na trať vyjížděl jako první z továrních jezdců. Odhrnování sypké šotoliny z ideální stopy ho stálo hodně času a situace se poněkud vylepšila teprve při odpoledních druhých průjezdech, kdy už byl povrch rychlostních zkoušek čistší. Jeho 307 WRC byla po celý den bez technických problémů.

Harri říká: "Ráno jsme se opravdu trápili, protože na trati bylo tolik šotoliny, že jsem to snad ještě nezažil. Auto bylo velmi dobré, ale my jsme nebyli v situaci, abychom toho mohli využít. Odpoledne se naše časy vylepšily, ale naše ztráta je moc velká. Teď už je to jenom otázka dojetí do cíle s co možná nejlepším bodovým ziskem.“
 
Zítřejší finálová etapa Japonské rallye je tvořena sedmi měřenými úseky o celkové délce 111 kilometrů. První vůz opustí uzavřené parkoviště v 5:30 ráno a vítěz je na cílové rampě očekáván v 16:00 místního času.
 
 
 
Pořadí po druhé etapě
 
1.    SOLBERG, Peter    Subaru Impreza WRC    2.38.31.6
2.    LOEB, Sebastien    Citröen Xsara WRC    2.39.40.8
3.    MARTIN, Markko    Ford Focus WRC    2.40.11.9
4.    SAINZ , Carlos    Citröen Xsara WRC    2.40.37.8
5.    GRONHOLM, Marcus    Peugeot 307 WRC    2.40.49.4
6.    DUVAL, François    Ford Focus WRC    2.40.58.0
7.    HIRVONEN, Mikko    Subaru Impreza WRC    2.42.38.9
8.    ROVANPERA, Harri    Peugeot 307 WRC    2.43.52.0
9.    WARMBOLD, Antony    Ford Focus WRC    2.51.48.2
10.     ARAI, Toshiro    Subaru Impreza gr N    2.52.09.5
 
tisk info
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,
Lucie Kučerová, Peugeot Česká republika
 
foto z Finska 2004:

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose