www.car.cz
 

Britská rallye- sobota : Marcus bojuje o přední příčky
     tisková zpráva


Britská rallye (16. – 19. 9. 2004)
 
Pilot týmu Peugeot Harri Rovanperä ukončil druhý den Britské rallye na šesté pozici, která zaručuje zisk bodů do obou šampionátů. Podmínky dnešní etapy byly obtížné a Harri s nimi musel hodně zápolit.

Druhý den soutěže bylo počasí různorodé
. Na šesti ranních vložkách neustále pršelo. Před odpoledními zkouškami déšť ustal, ale povrch tratí zůstal kluzký během celého dne.

Harri odstartoval do druhého dne z osmého místa, protože včera musel řešit několik problémů. Rychlou a spolehlivou jízdou se ale během dnešních rychlostních zkoušek posunul o dvě místa výše. 307 WRC fungovala bez problémů a také Harri se s obtížnými podmínkami vypořádal velmi dobře. Jeho taktikou je jet v klidu, bez zbytečných problémů a získat pro tým Peugeot co nejvíce bodů.

Harri řekl: “Všechno bylo v pohodě. Podmínky byly obtížné, protože během ranních zkoušek bylo stále mokro a povrch trati byl extrémně kluzký. Naštěstí jsme se trefili do výběru pneumatik. Jeli jsme měkkou směs a ta nám zaručila dobrou přilnavost. Z auta mám v této chvíli výborný pocit, zítra pojedeme opět rychle. Není ale žádný důvod podstupovat zbytečné riziko, naší prioritou je dojet do cíle.“

Marcus Grönholm odstartoval do druhé etapy ze třetího místa a těšil se na boj o vítězství. Jeho naděje se ale rozplynuly ve druhé rychlostní zkoušce dne, když vyjel mimo trať.

Marcus říká: “V průběhu deváté erzety mě rozptylovalo varovné světlo na displeji přístrojové desky. Proto jsem se řádně nekoncentroval. Přijeli jsme do levé zatáčky, najel jsem do ní jako obvykle, ale za balíkem slámy byla na vnitřku kovová tyč a o ní jsem urazil přední kolo. Za pomoci dílů, které jsme ve voze převáželi, bychom byli bývali schopni závadu opravit, ale trvalo by to příliš dlouho. Proto jsme byli nuceni ze soutěže odstoupit. Rallye byla těžká. Je jasné, že letošní sezóna se mi rozhodně nepovedla …“

Díky systému SupeRally by mohl Marcus do zítřejší etapy znovu nastoupit, ale Fin se rozhodl jinak. Naopak Daniel Carlsson, který ze soutěže odstoupil již včera, systému stejně jako dnes využije. Mladý Švéd jede s tovární 307 WRC vůbec poprvé. Stále sbírá zkušenosti, sžívá se s autem, ale přesto během dneška zajel několik slibných časů.

Poslední etapu Britské rallye tvoří čtyři rychlostní zkoušky. Úplně poslední je třetí průjezd diváckou zkouškou v Cardiffu. Vítězná posádka je na cílové rampě očekávána v 15,35 hod. místního času.
 
Pořadí po 2. etapě
1.    LOEB, Sebastien     Citröen Xsara WRC    2.55.19.0
2.    SOLBERG, Petter    Subaru Impreza WRC    2.55.26.3
3.    MARTIN, Markko    Ford Focus WRC    2.57.33.4
4.    SAINZ , Carlos    Citröen Xsara WRC    2.57.51.3
5.    DUVAL, François    Ford Focus WRC    2.59.03.3
6.    ROVANPERÄ, Harri    Peugeot 307 WRC    3.01.00.2
7.    HIRVONEN, Mikko    Subaru Impreza WRC    3.01.02.2
8.    HIGGINS, Mark    Ford Focus WRC    3.03.23.6
9.    STOHL, Manfred    Peugeot 206 WRC    3.03.54.2
10.    WARMBOLD, Antony    Ford Focus WRC    3.07.49.3
 
 
tisk info
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,
Lucie Kučerová, Peugeot Česká republika,
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose