www.car.cz
 

Škoda Motorsport - rozhodující dny pro další účinkování
     Pavel Jelínek


Právě v těchto dnech by se mělo  rozhodnout o budoucnosti působení českého týmu Škoda Motorsport  v Mistrovství světa. Ve Velké Británii to se startem Fábií WRC příliš nevyšlo a žádný bod se na škodováckém kontě neobjevil. Ale to není pro fandy  žádnou novinkou.

 Armin Schwarz ale provedl další svůj důkladný crash test  a prokázal opět  bezpečnost vozů.  Toni Gardemeister také  uklouzl mimo trať a  ztratil při dolování  auta  ve druhé etapě zhruba půl hodiny a tím i   jakýkoliv kontakt se špičkou. Třetí jezdec týmu Jani Paasonen pak nenavázal na domácí finský  úspěch a byl nucen odstoupit pro poruchu spojky.

Byla to pro nás obtížná soutěž. Ovšem ukázali jsme, že se nám podařilo zmenšit mezeru mezi námi a vedoucími týmy,“  přiznal šéf Škody Motosport Dr. Martin Mühlmeier.

Nutno uznat, že  Fabie WRC se zlepšují, ale je  to nejmarkantněji vidět prakticky jen při  domácích  startem v porovnání se soukromými wrcéčky soukromých týmů, kde fabie  kraluje. Tovární  vozy ji ale  nadále  ujíždějí, i když  občas se zadaří....

Právě v těchto dnech je ale údajně na programu pro škodovky důležité jednání a rozhodování o budoucnosti rally programu značky Škoda.  Půjde  při něm o budoucnost programu motosportu a o rozpočtu, což spolu samozřejmě souvisí. A i v rozpočtu  právě může být zakopaný pes, jelikož  špičkové  a světové rallye vládnoucí  týmy  týmy mají  rozpočty mnohonásobné...(!!). Jenže má Škodovka na takový finanční nárůst ?

Přestože Vl. Kulhánek při představení Fabie WRC  hovořil o tom, že  chce, aby vůz v další, či přespříštím roce   vyhrál titul mistra světa, nyní už  jsou zřejmě plány skromnější.  „Neočekávám umístění na pódiu dříve než v roce 2006, ale věřím ve stabilní výsledky,“ říká nyní  Mühlmeier.

Tak snad to klapne. S rozhodování i s budoucími výsledky.

 

P Jelínek


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose