www.car.cz
 

Sardinie: Jezdci Peugeotu po první etapě v dobré pozici
     tisková zpráva


Italská rallye (1. – 3. 10. 2004)
 
Piloti týmu Peugeot, Marcus Grönholm a Harri Rovanperä, dokončili úvodní etapu Italské rallye na druhém, resp. šestém místě. Patří jim tak dobrá výchozí pozice, ze které mohou zítra útočit na ještě vyšší příčky celkové klasifikace.

Italská rallye se jede premiérově na Sardinii. Šotolinové tratě jsou situovány do okolí města Olbia, které leží na severovýchodě ostrova. Na posádky dnes čekalo šest rychlostních zkoušek rozdělených po třech do dvou kol. Celý den panovalo suché a teplé počasí.

Marcus projel všechny vložky ve výborné formě. Odpoledne byl dokonce ve dvou rychlostních zkouškách nejrychlejší. Ráno se sice necítil úplně jistě, ale poté, co si nechal v servisu upravit nastavení diferenciálů, dostal se zpátky do obvyklé formy. A útok mohl začít.

“Dnes to nebylo špatné,“ řekl Marcus. “S autem jsme neměli žádné vážnější problémy a odpoledne už jsem se cítil docela dobře. Tento typ rychlostních zkoušek nepatří k mým oblíbeným. Tratě jsou příliš pomalé a zatáčkovité. Nakonec jsem ale našel správný rytmus a dostal jsem z 307 WRC to nejlepší. Špička jede velmi rychle, a proto budu muset i zítra tvrdě útočit. Jsem ale optimista a myslím, že máme dobré vyhlídky.“

Ani Harrimu se ovladatelnost vozu při ranních zkouškách až tak úplně nelíbila. V servisu proto udělal několik změn v nastavení. Ráno ho neminul i malý výlet mimo trať a ztratil tím několik sekund. Odpoledne ale zajel druhý nejrychlejší čas v RZ4 a usadil se na šesté pozici, která zajišťuje slušný příděl bodů. Jeho 307 WRC byla v průběhu celého dne celkem spolehlivá.

“Úvodní den byl velmi těžký a oproti loňské Costa Smeralda Rally, kterou jsem vyhrál, byl charakter tratí hodně odlišný,“ řekl Harri. “Občas je velmi obtížné najít to správné tempo. Všude leží kameny  a je důležité být v celém průběhu dne velmi pozorný. Myslím, že jsme dnes jeli rychle a zároveň bezpečně, našli jsme prostě ten správný kompromis. Zítra se pokusíme jet úplně stejně, možná i trochu rychleji.“

Zítřejší etapa se skládá ze sedmi velmi obtížných rychlostních zkoušek a je nejdelší v celé soutěži. První vůz opustí Porto Cervo v 6,30 hod. a návrat prvních posádek je očekáván ve 20,00 hod..
 
 
 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,
Lucie Kučerová, Peugeot Česká republika,
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose