www.car.cz
 

Sardínie - sobota: Těžký den a zklamání pro Peugeot
     tisková zpráva


Italská rallye (1. – 3. 10. 2004)
 
Marcus Grönholm byl na konci druhého dne Italské rallye jediným jezdcem s Peugeotem 307 WRC. Fin se vrátil do uzavřeného parkoviště na patnácté pozici. Dnešní den znamenal pro tým Peugeot velké zklamání.

Druhý den Italské rallye zahrnoval sedm šotolinových rychlostních zkoušek, z nichž jedna byla dokonce živě vysílána místní televizí. Celý den provázelo suché a teplé počasí.

Marcus vyjížděl do boje o vítězství z výborné druhé pozice, ale jeho brilantní jízda byla přerušena. Na RZ9 přestalo fungovat turbo jeho 307 WRC. Motoru chyběla síla a Marcus ztratil více než dvacet minut. Pokusil se problém odstranit, ale nakonec zkoušku jen velmi pomalu projel. Další čas ho stály udělené penalizace. Marcus ale ukázal bojovného ducha a poté, co byl jeho Peugeot uveden do plné kondice, vyhrál jedenáctou rychlostní zkoušku.

“Bylo to pro nás velké zklamání, protože jsme mohli bojovat o vítězství,“ řekl Marcus. “Turbo nám přestalo fungovat asi po pěti kilometrech. Zkoušeli jsme problém vyřešit, ale nemohli jsme s tím nic dělat. Jeli jsme velmi pomalu a ztratili jsme hodně času. Stále ale pokračujeme a zkusíme získat body alespoň do šampionátu značek. Pokud bychom chtěli najít něco pozitivního, můžeme říci, že auto má rychlost na vyhrávání, ale vše musí řádně fungovat.“

Grönholmův týmový kolega Harri Rovanperä nedopadl lépe. Do druhého dne odstartoval ze solidního šestého místa a doufal, že se může posunout i výše. Jeho naděje ale vzaly za své na RZ9, kde se objevily problémy s transmisemi, které nakonec byly i příčinou jeho odstoupení ze soutěže.

“Hned od startu rychlostní zkoušky jsem měl problém s řazením. Postupně jsme přišli o jedničku, dvojku a vlastně i trojku. Nakonec se převodovka zasekla na jedničce. Byl to velký problém a pokračovat opravdu nešlo. Jsem hodně zklamaný, protože si myslím, že jsme se mohli posunout o několik míst vpřed a dojet si pro dobrý výsledek.“

Zítřejší závěrečný den Italské rallye má na programu šest rychlostních zkoušek. Závěrečný ceremoniál je plánován od 16,00 hod.
 
 
 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication, Lucie Kučerová, Peugeot Česká republika,
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose