www.car.cz
 

Korsika: Peugeot je hladový po stupních vítězů
     tisková zpráva


Francouzská rallye – Korsika (15. – 17. 10. 2004)
 
Šotolinová Rally Italia Sardinia již patří minulosti a Peugeoty 307 WRC pokračují ve středomořském putování. Tým má před sebou čtrnáctý a patnáctý podnik mistrovství světa, nejdříve Korsiku a po ní Španělsko. Posádky týmu Peugeot by chtěly navázat na vítězství, kterých na těchto dvou soutěžích francouzský tým v minulosti dosáhl.

Korsika má se Sardinií, kde se konal poslední podnik mistrovství světa, mnoho společného. Ale přesto, že oba ostrovy jsou si geograficky velmi blízké, jsou obě soutěže velmi rozdílné. Italská rallye vedla po drsných šotolinových tratích, francouzská soutěž se jede na asfaltu. Na Korsice tak můžeme očekávat mnohem rychlejší soutěž, než byla šotolinová Sardinie.

Tým Peugeot dosáhl na Korsice v minulosti řady úspěchů. Právě tam se v osmdesátých letech odehrála i premiéra Peugeotu 205 Turbo 16. Také 206 WRC si svůj debut prožila v roce 1999 na francouzském ostrově. Hned při svém prvním startu ukázala nesporné kvality, které o rok později potvrdili prvním a druhým místem Gilles Panizzi a Francois Delecour. Ve stejném roce byl navíc Marcus Grönholm pátý. V roce 2002 dosáhl vůz jednoho z nejlepších výsledků za dobu svého účinkování ve světovém šampionátu, když si podmanil kompletní stupně vítězů. Za vítězným Gillesem Panizzim skončili Marcus Grönholm a Richard Burns!

Peugeot 307 WRC si svou premiéru v mistrovství světa odbyl již na začátku letošního roku v Monte Carlu. Na středomořském ostrově budou za volantem 307 WRC bojovat o nejvyšší příčky Marcus Grönholm, Cédric Robert (oba jsou nominováni do boje o body pro šampionát značek) a Freddy Loix. Marcus Grönholm je velkým fanouškem místní asfaltové soutěže. “Určitě je to jedna z mých oblíbených soutěží. Rychlostní zkoušky jsou úzké, klikaté a to přesně vyhovuje jezdeckému stylu, ke kterému jsem byl vychován. Korsika prověří jezdecké kvality mnohem lépe než třeba Španělsko. Na Korsice se cítím výborně, ale doufám, že nebude pršet. Když prší, je velmi obtížné zvolit správné pneumatiky a soutěž se stává trošku riskantní,“ řekl Marcus.

Stejně jako v srpnové Německé rallye budou partnery dvojnásobného mistra světa Cédric Robert a Freddy Loix. Belgičan dostává další šanci ukázat své kvality a protože není nominován do bojů o body do šampionátu značek, může jet opravdu naplno. Cedric Robert se vydává na Korsiku v trochu jiném rozpoložení. “Jsem velice rád, že mi Peugeot dal znovu šanci startovat s 307 WRC na soutěži mistrovství světa. Věřím, že mohu zajet ještě lepší výsledek než v Německu, kde jsem jel s továrním Peugeotem poprvé. Německo pro mě bylo nové v několika ohledech a tlak na mě byl opravdu velký, zvláště po Marcusově odstoupení hned v první rychlostní zkoušce. Na Korsice budu mít výhodu nejen v tom, že znám tým i vůz již mnohem lépe, ale mám zkušenosti i s místními tratěmi. 307 WRC se od Německa ještě zlepšila, mým cílem jsou proto stupně vítězů. Možná mohu pomýšlet i na vítězství. Nová 307 WRC již ochutnala vítězství na šotolině a má všechny předpoklady vyhrát i na asfaltu.“
 
tisk info
 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication
Lucie Kučerová, Peugeot Česká republika,

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose