www.car.cz
 

CARLOS SAINZ po zranění svůj poslední závod nepojede
     tisková zpráva


TELSTRA RALLY AUSTRALIA
CARLOS SAINZ A MARC MARTI NEPOJEDOU
 
Carlos Sainz a Marc Marti se rozhodli po úterním nárazu do stromu při seznamovacích jízdách kvůli svému zdravotnímu stavu dále neriskovat a tato posádka se tedy bohužel nezúčastní nadcházející Australské rallye.
 
 « K nehodě došlo při průjezdu táhlé levotočivé zatáčky, vypráví Carlos. Auto se dostalo ke konci zatáčky do lehkého smyku. Náhlé opětovné přilnutí k trati nás vymrštilo ven a před námi se objevil obrovský strom, v rychlosti kolem 80 až 90 km/h.»
 
Carlos a Marc sice dokončili RZ v náhradním voze, nicméně poté se na doporučení lékaře nechali vyšetřit v nejbližší nemocnici v Harvey.
 
Odtud byli převezeni vrtulníkem do nemocnice St John of God v Perthu. Za přítomnosti týmového lékaře stáje Citroën se oba španělští jezdci podrobili komplexní lékařské prohlídce.
 
Carlos si stěžoval na bolest krčních obratlů. Opouštěl nemocnici s krčním límcem a vrátil se do hotelu k týmu. « Lékař, který mě vyšetřil mi důrazně nedoporučil dále pokračovat v jízdách, především kvůli potenciálnímu riziku další nehody, která by za stávajícího zdravotního stavu mohla mít vážné následky. »,vysvětloval španělský pilot. Marc Marti, který vyvázl z nehody bez zranění, trpí bolestmi svalů.
 
Po dlouhém přemýšlení, se Carlos rozhodl již nejet ani seznamovací jízdy druhého dne. Nové vyšetření navíc potvrdilo stávající diagnózu.
 
Guy Fréquelin s Carlosem oznámili odstoupení španělské posádky z blížící se Australské rallye.
Za tým Citroën tak poslední podnik letošního MS pojede pouze jeden vůz Xsara WRC s posádkou, Sébastien Loeb a Daniel Elena.
 
Michelin, Magneti-Marelli, Kinetic, OZ, AIS et Citroën Financement sont les partenaires du team Citroën-Total en Championnat du Monde FIA des Rallyes.
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose