www.car.cz
 

Austrálie- so: Harri Rovanperä s P 307 drží pevně druhou pozici
     tisková zpráva


Tisková zpráva – 2. etapa
 
Australská rallye (11. – 14. 11. 2004)
 
 
Dvojka týmu Peugeot, Harri Rovanperä, zakončila druhou etapu Australské rallye na druhé pozici. Během celého dne jel finský pilot velmi rychle a spolehlivě. Spolehlivá byla i jeho 307 WRC.

Dnešních deset rychlostních zkoušek posledního podniku mistrovství světa letošní sezóny se odehrávalo za suchého a teplého počasí. Vrcholem dne byly dva průjezdy diváckou superstage v Perthu. Rychlostní zkoušky druhé etapy vedly po rychlých a plynulých tratích východně od základny soutěže. Povrch byl prašný a velmi náročný.

Harri odstartoval do druhého dne z třetí pozice a během celé etapy neměl žádné problémy. Jedinou výjimkou byl malý výlet mimo trať, ke kterému došlo na druhé ranní zkoušce. Odpoledne si pak hlídal svou pozici, která by znamenala velký počet bodů jak pro něj, tak pro tým Peugeot.

Finský pilot zhodnotil dnešní etapu takto: “Všechno je v naprostém pořádku. Neměli jsme žádné problémy, jen na druhé ranní zkoušce jsme se ocitli na chvíli mimo trať, což nás stálo asi deset sekund. Auto jede bezvadně, proto jsem celkem spokojen. Jsme na druhém místě a ačkoli je ztráta na prvního dost velká, je před námi ještě hodně kilometrů. Může se stát cokoliv. Důležité je, že naše auto je rychlé a spolehlivé. To je dobrý poznatek i pro budoucnost.“

Druhý pilot týmu, Marcus Grönholm, musel bohužel odstoupit z vedoucí pozice. Fin dominoval první etapě, ale začátek druhé se mu nevydařil. Včera jel Marcus rychle a spolehlivě a do dnešního dne vyrážel s náskokem dvaceti sekund. Hned na třetím kilometru první rychlostní zkoušky však vyjel v levé zatáčce mimo trať a musel odstoupit.

Fin k tomu říká: “Do zatáčky jsme přijeli jako obvykle, ale koleje byly vyjeté mnohem více než včera a my jsme se začali klouzat po ochranné lyžině. Auto se otočilo o 360 stupňů a narazilo předkem i zadkem do stromu. Snažil jsem se znovu nastartovat, ale řemen alternátoru byl zřejmě zaseklý a tak se nám to dlouho nedařilo. Nakonec jsme se znovu rozjeli, ale to už bylo příliš pozdě. Je to opravdu škoda, protože auto bylo rychlé a spolehlivé. Možná jsme potřebovali mít trochu vyšší světlou výšku vozu, pak bychom tu zatáčku projeli.“

Poslední etapa Australské rallye i celé sezóny mistrovství světa začíná zítra brzy ráno, v 5,30 místního času. Na posádky čeká šest rychlostních zkoušek. Poslední čtyři se jedou v řadě za sebou, bez možnosti servisu a zahrnují i světoznámé “Bunning Jumps“. Bude to dramatické vyvrcholení sezóny.
 
 
Pořadí po druhé etapě
1.    LOEB, Sebastien    Citröen Xsara WRC    2.30.06.7
2.    ROVANPERÄ, Harri    Peugeot 307 WRC     2.31.27.2
3.    DUVAL, François    Ford Focus WRC    2.32.36.7
4.    HIRVONEN, Mikko    Subaru Impreza WRC    2.35.02.7
5.    WARMBOLD, Antony    Ford Focus WRC    2.39.38.4
6.    HERRIDGE, Dean    Subaru Impreza gr. N    2.41.25.2
7.    McRAE, Alister         Subaru Impreza gr. N    2.41.32.3
8.    ATKINSON, Chris    Subaru Impreza gr. N    2.41.40.2
9.    PONS, Xavier    Mitsubishi Lancer gr.N    2.42.05.8
10.    CROCKER, Cody    Subaru Impreza gr. N    2.42.10.4
 
tisk info
 
 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,
Lucie Kučerová, Peugeot Česká republika
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose