www.car.cz
 

Opel Combo se zcela novou škálou výkonných a hospodárných motorů
     19.12.2004 23:32 - tisková zpráva


 Populární užitkové modely Opel Combo i sesterské všestranné verze Combo Tour dostaly zcela novou řadu motorů, které vynikají výkony a především hospodárností - jejich spotřeba je v porovnání s předchozími agregáty až o 15 procent nižší. 
Základním vznětovým motorem se stává technicky vyspělý čtyřválec 1.3 CDTI ECOTEC, vybavený systémem přímého vstřikování nafty do válců "common-rail", o výkonu 51 kW/70 k. Druhým vznětovým agregátem je turbodiesel "common-rail",best replica watches který ze svého objemu 1,7 l dává výkon 74 kW/100 k. Pro modely Combo/Combo Tour je k dispozici i zážehový čtyřválec 1.4 ECOTEC vybavený inovativní technologií TWINPORT, která snižuje spotřebu paliva.
Kromě nových šestnáctiventilových motorů řady ECOTEC dostaly modely Combo také celou škálu moderních autorádií, které se nejprve objevily v modelech Astra nové generace. Tyto audiosystémy vynikají nejenom stoprocentní funkčností, ala také konceptem tzv. intuitivního ovládání - řidič najde všechny ovladače přesně tam, kde je podvědomě očekává.

Novým základním vznětovým motorem pro dodávky Opel Combo i pětimístné modely Combo Tour je turbodiesel 1.3 CDTI vybavený systémem přímého vstřikování nafty do válců "common-rail". Mimořádně kompaktní agregát vykazuje díky sofistikovanému systému vstřikování spotřebu pouze 5,1 l nafty na 100 km jízdy, což je asi o 0,3 l, resp. o 5,5 % méně, než v případě hospodárného předchůdce, kterým byl čtyřválec 1.7 DI o výkonu 48 kW/65 k. Díky vyššímu výkonu i točivému momentu, který vrcholí na hodnotě 170 Nm, je Combo poháněné turbodieselem 1.3 CDTI ještě hbitější a umožňuje ještě dynamičtější jízdu.

Nejsilnějším motorem pro modely Combo/Combo Tour je turbodiesel 1.7 CDTI, rovněž vybavený moderním systémem přímého vstřikování nafty do válců "common-rail", který ze svého objemu 1,7 l dává výkon 74 kW/100 k. Tento agregát má tedy o celou třetinu vyšší výkon než předchozí motor shodného objemu 1.7 DTI, jehož výkon činil pouze 55 kW/75 k. Podstatně vyšší je i točivý moment, který u nového agregátu 1.7 CDTI dosahuje maximální hodnoty 240 Nm. Opel Combo poháněný turbodieselem 1.7 CDTI/74 kW spotřebuje v průměru jen 5,2 l nafty na každých 100 km jízdy, což je o 0,2 l, resp. téměř 4 % méně než u předchozího motoru 1.7 DTI, který byl i tak vysoce ceněn pro svoji hospodárnost.

Nový Opel Combo 1.7 CDTI je ideálním vozem pro zákazníky, kteří hledají nadprůměrně prostornou a dynamickou dodávku, která ale zároveň vyniká nízkými provozními náklady. Combo 1.7 CDTI dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h během 12,5 s a dosahuje maximální rychlosti 170 km/h.

Kromě obou vznětových motorů CDTI mohou zájemci o modely Opel Combo/Combo Tour volit také zážehový čtyřválec 1.44 ECOTEC o výkonu 66 kW/90 k, který je vybavený technologií proměnného sání TWINPORT. Ta motoru propůjčuje výborné výkonové parametry a zároveň umocňuje jeho hospodárnost. Díky schopnosti systému TWINPORT měnit řízeně sání a díky výraznému využití recirkulace výfukových plynů vyniká motor 1.4 ECOTEC TWINPORT velmi nízkou spotřebou: Combo poháněné tímto motorem si řekne v průměr jenom o 6,3 l benzinu na 100 km jízdy, což je o 1,1 l, resp. asi o 15 % méně, než v případě předchozího zážehového motoru o objemu 1,6 l a výkonu 64 kW/87 k.

Richard Mille Replica Díky novým motorům, burberry outlet online store novým audiosystémům, mezi kterými nechybí přístroje s integrovaným mobilním telefonem a satelitní navigací, a bohaté škále dalších atraktivních prvků dodávaných na přání má Combo všechny předpoklady pokračovat v úspěšné cestě, započaté předchozími verzemi. O popularitě těchto modelů svědčí prodejní čísla: V roce 2003 si zákazníci z celé Evropy zakoupili celkem 63 395 vozů Opel Combo/Combo Tour, což představuje nárůst o výrazných 29 procent v porovnání s rokem 2002, kdy se prodalo jen 49 127 těchto vozů.

Jedním z hlavních důvodů obliby modelů Combo/Combo Tour je jejich schopnost kombinovat robustnost a stoprocentní funkčnost užitkových dodávek s jízdním komfortem a agilitou osobních vozů. Zákazník si může do modelů Combo Tour objednat např. elektricky ovládanou textilní stahovací střechu, která v letních dnech zprostředkuje posádce pocity blízké cestování v kabrioletu. Do standardní výbavy vznětových verzí patří protiblokovací systém brzd ABS, maximální míru aktivní bezpečnosti garantuje špičkový podvozek DSA (Dynamic Safety).

Dvoumístná dodávka Opel Combo nabízí ve své skříni až 3200 litrů prostoru pro náklad, flexibilní pětimístné modely Combo Tour až 3050 l. Je-li vůz vybaven překlápěcím sedadlem předního spolujezdce, lze převážet předměty dlouhé až 270 cm. Pozoruhodná je i užitečná hmotnost, která činí až 740 kg.

Velkou předností vozů Opel Combo/Combo Tour jsou kromě vysokých užitných vlastností jejich nízké provozní náklady, dané především velmi nízkou spotřebou, dlouhými servisními intervaly a v neposlední řadě i promyšlenou konstrukcí, která výrazně usnadňuje a tím i zlevňuje opravy po případné havárii. Na klid uživatelů myslí Opel i dvouletou všeobecnou zárukou.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose