www.car.cz
 

Tři profily před Monte Carlem 2005: Bengue, Schwarz a Meliška
     14.1.2005 08:15 - tisková zpráva


PROFIL JEZDCE: Alexandre (Alex) Bengue

 

Alex Bengue je jednou z nových tváří v sestavě týmu Škoda Motorsport pro sezonu 2005. Mistr Francie z roku 2003 pojede s Fabií WRC asfaltové soutěže letošního šampionátu.

 

Alexova dosavadní cesta má mnoho společných prvků s kariérou úřadujícího mistra světa Sebastiena Loeba. Jeho prvním úspěchem bylo v roce 1998 vítězství v šampionátu pro mladé nadějné francouzské jezdce Rallye Jeunes. Vstupem do mistrovství světa se jeho talent dále velmi rychle rozvíjel.

 

Minulé tři sezony zakončil dvakrát coby vicemistr Francie a v roce 2003 se stal šampionem své země. V loňském roce mu titul unikl jen o vlásek. Sezona 2004 také znamenala pro Alexe premiérovou účast na soutěžích mistrovství světa mimo rodnou Francii. Na Německé rallye skončil na desátém místě.

 

Datum narození:    22. prosince 1975, Lourdes (Francie)

Národnost:             Francouzská

Stav:                       Svobodný

Bydliště:                 Cauterets (Francie)

Záliby:                     Cyklistika, lyžování

Spolujezdkyně:     Caroline Escudero

První rallye vůz:    Peugeot 106 (1999)

Debut v MS:           Francouzská rallye 1999, Peugeot 106 S16 (nedojel)

Vítězství v MS:      0

Největší úspěchy:             Vítěz Rallye Jeunes 1998, Nejlepší nováček v šampionátu Peugeot 106 (1999), 2. místo v mistrovství Francie 2002 a 2004, 1. místo v mistrovství Francie 2003

Webová stránka:   www.alexbengue.com

 

 

PROFIL JEZDCE: Armin Schwarz

 

Armin Schwarz se za volant Fabie WRC týmu Škoda Motorsport posadí již druhou sezonu za sebou. Se svými 104 starty v soutěžích MS je současném poli továrních jezdců tím nejzkušenějším. V sezoně 2005 bude startovat ve všech šestnácti soutěžích MS.

 

Do světa automobilových soutěží vstoupil jako mechanik, ale v roce 1987 se poprvé posadil za volant soutěžního vozu. V MS debutoval s mohutným Audi 200 Quattro. Později se připojil k týmu Toyota, kde získal jedno vítězství v tehdy smíšené Katalánské rallye. Vyhrál ji téměř stylem start-cíl, když se do vedení dostal hned po druhé z 35 rychlostních zkoušek. V roce 1996 vybojoval titul mistra Evropy.

 

Od roku 1999 strávil Armin v týmu Škoda Motorsport tři sezony. V té době se podepsal pod zatím největší úspěch týmu, když v roce 2001 dojel na náročné Safari rallye na třetím místě v absolutním hodnocení. Po první rychlostní zkoušce dokonce celou soutěž vedl. V roce 2004 vyhrál s Fabií WRC Sárskou rallye (první soutěžní vítězství pro Fabii WRC vůbec) a na Německé rallye dosáhl s vyvíjeným vozem prvního nejrychlejšího času v rychlostní zkoušce podniku MS.

 

Datum narození:    16. července 1963, Neustadt an der Aisch (Německo)

Národnost:             Německá

Stav:                       Ženatý s Petrou, dcera Tiziana

Bydliště:                 Monako

Záliby:                     Vodní lyže, horské kolo, lezení, lyžování

První vůz:              Fiat 131 (1983)

Debut v MS:           Britská rallye 1988, Audi 200 Quattro (11. místo)

Vítězství v MS:      1

Největší úspěchy:             Mistr Německa v rallye 1987, Vítěz Katalánské rallye 1991, Mistr Evropy 1996

Vítěz Sárské rallye 2004

Webová stránka:   www.armin-schwarz.com

 

 

 

PROFIL: Roman Meliška

 

Roman Meliška vede komunikaci motosportu v rámci Škoda Auto od září roku 2000.

 

Promoval na Universitě Karlově v oboru masová komunikace. Řadu zkušeností nasbíral během svého působení v denním tisku, kde pracoval osm let ve sportovním oddělení. Přinášel reportáže z mnoha mezinárodních událostí. K největším se řadily olympijské hry v Naganu, EURO 1996 v Anglii, světový šampionát v klasickém lyžování v Trondheimu a v Ramsau. Mnoho zkušeností má také z dob svého působení v public relations agentuře.

 

Mimo práci pro motorsport je ve Škoda Auto zodpovědný i za podnikovou komunikaci a vydávání firemního časopisu.

 

Největší potěšení mu přináší práce na mezinárodní scéně. Spolupracuje s multi-národním týmem národních PR manažerů z 80 zemí na celém světě, kde Škoda prodává své vozy. Ovládá několik světových jazyků. Mluví česky, anglicky, německy a částečně rusky.

 

Je vedoucím Škoda Motorsport Media týmu, který se skládá z Michaely Urbanové, Keitha Oswina a mezinárodních fotografů.

 

 

 

Datum narození:    1. července 1973      

Národnost:             Česká

Stav:                        partnerka Lenka

Bydliště:                 Praha 

Záliby:                      golf, cyklistika, sběratel vín, knihy

 


 
 
Fotogalerie:   Labská rallye 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose