www.car.cz
 

Skvělá zpráva ze Škodovky: JANI PAASONEN nahradí ve Švédsku Schwarze
     1.2.2005 23:00 - tisková zpráva


ZRANĚNÉHO ARMINA SCHWARZE NAHRADÍ VE ŠVÉDSKU S FABIÍ WRC JANI PAASONEN


    V sestavě týmu Škoda Motorsport se objeví během následující Švédské rallye (10. – 13. února) Jani Paasonen. 29letý Fin nahradí ve Fabii WRC Armina Schwarze, který doléčuje své zranění z nedávné Rallye Monte Carlo. Lékařský delegát FIA potvrdil, že Arminovo vykloubené rameno potřebuje před návratem do kokpitu soutěžního vozu více času k obnovení plné síly. Podle lékaře je pro takovéto zranění běžná doba rekonvalescence šest týdnů.

     

    Jani se postaví na start Švédské rallye, při prvním letošním podniku se třemi nasazenými továrními Fabiemi WRC, po boku svého krajana Janneho Tuohina a Švéda Mattiase Ekströma. Do hodnocení značek byli týmem nominováni Mattias Ekström a  Janne Tuohino, protože oba dva v předchozích týdnech na Švédskou rallye testovali. Mattias se dokonce minulý víkend zúčastnil testu ve Švédsku v oblasti, kde se celá soutěž mistrovství světa pojede, a tím pádem má k dispozici nejaktuálnější poznatky místních podmínek.

     

    Martin Mühlmeier (vedoucí týmu Škoda Motorsport): „Jsme samozřejmě kvůli Arminovi zklamáni, ale již v Monte Carlu jsme říkali, že se budeme při rozhodování o jeho návratu do soutěží plně řídit rozhodnutím lékařů. Byla by chyba riskovat tak brzy po zranění další případné poškození jeho ramene. Věřím, že Jani pro nás odvede ve Švédsku dobrou práci a že Armin se stihne plně uzdravit do startu Mexické rallye.“

     

     Škoda Motorsport Media Team

    PROFIL JEZDCE: Jani Paasonen

     

    Jani Paasonen dostal od týmu Škoda Motorsport šanci na účast ve vybraných šotolinových soutěžích MS. V mladoboleslavském týmu není žádným nováčkem. S tovární Fabií WRC startoval na domácí Finské rallye 2004 a k výborné šesté pozici absolutního pořadí získal na této soutěži také ocenění Hvězda rallye, udělované společností Inmarsat.

     

    Bývalý finský mistr skupiny N si při své špičkové rychlosti a odhodlání zachoval uvolněný smysl pro humor, díky kterému do týmu během sezony 2004 dobře zapadl.

     

    Minulou sezonu startoval Jani v MS v šampionátu produkčních vozů. Vyhrál dvě soutěže a až v té závěrečné jej technická závada připravila o titul mistra světa. Jeho zkušenosti z tohoto šampionátu ale budou pro tým Škoda Motorsport velkým přínosem, zejména v případě zámořských podniků MS, které tým při svém omezeném vývojovém programu v sezoně 2004 vynechal.

     

     

     

    Datum narození:    11. dubna 1975 (Mäntyharju, Finsko)

    Národnost:             Finská

    Stav:                        Svobodný

    Bydliště:                 Lahti, Finsko

    Záliby:                      Sněžný skútr, veškerý sport

    Spolujezdec:         Jani Vainikka

    První rallye vůz:    Opel Ascona, 1995

    Největší úspěchy:             2. místo Finnish Junior Championship (1996), Mistr Finska ve skupině N (2000), 1. místo P-WRC Švédská/Argentinská rallye (2004), 6. místo Finská rallye (2004)

    Webová stránka:   www.janipaasonen.fi

     

     


     
     
    Fotogalerie:   Monte Carlo 2005 od Pavla Paláčka

     
     

    © 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose