www.car.cz
 

Roman nemusí být smutný: Wilson je s Krestovými výkony spokojen
     24.2.2005 11:43 - tisková zpráva


Podle ředitele továrního týmu BP-Ford WRT Malcolma Wilsona nemusí být Roman Kresta smutný z toho, že nebyl již dvakrát nominován jako dvojka týmu. Podle něj se tak alespoň může mladý český pilot v klidu učit poznávat pro něj nepříliš známé tratě.

Wilson dále doplnil, že si Kresta na prvních dvou soutěžích seriálu mistrovství světa počínal velmi dobře a je s jeho výkonem spokojený. Ředitel týmu Ford si myslí, že takové rozhodnutí je správné.

„Mé rozhodnutí pomůže Romanovi, aby mohl jet v klidu a poznávat novou soutěž,“ řekl Wilson. Rozhodně jej nijak neodstrkujeme. V Mexiku ještě nestartoval, a tak bude lepší, když pojede s pocitem, že nemusí získat body pro tým. Ještě se musí učit, ale je na dobré cestě a my se mu snažíme vyjít maximálně vstříc.“

Roman Kresta dokončil Rallye Monte Carlo i Švédskou rally na osmém místě a má na svém kontě dva body. Podle Wilsona je nejdůležitější to, že obě soutěže dokončil a mohl se tak již dobře seznámit s Focusem WRC. Již o víkendu jej čekají testy na šotolině ve Španělsku,“ dodal na závěr Wilson.

Zpracoval: RV FFK

http://www.fansforkresta.cz/


 
 
Fotogalerie:   Švédsko 2005 od Martina Viďourka (2. díl)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose