www.car.cz
 

Šéf Wilson chválil časy Romana Kresty v Mexiku
     16.3.2005 13:37 - tisková zpráva


Na šestém místě dokončila Mexickou rally posádka BP-Ford World Rally Teamu Toni Gardemeister a Jakke Honkanen. Svým umístěním na bodované pozici rozšířili rekordní počet 47 soutěží v řadě, na kterých tým Ford bodoval. Historie tohoto rekordu sahá až do Monte Carla 2002 a díky Tonimu se opět přiblížila magická hranice s číslem 50.

Třetí ze šestnácti soutěží letošního šampionátu byla první čistě šotolinovou. Rychlé a prašné trati v okolí Leonu (400 km severně od hlavního města Mexico City) dokonale prověřily odolnost posádek i jejich strojů. Málokomu z nich se na 14 měřených úsecích o celkové délce 355.37 kilometrů vyhnuly problémy.

Díky slunečnému počasí se teploty vyšplhaly přes 28 °C a tisíce fanoušků se tak mohly šplhat do hor, ke sledování průběhu napínavé soutěže. Mexická rallye je nejvýše položeným podnikem šampionátu a jezdci během něho vystoupali až do výšky 2737 metrů nad mořem. Takovéto podmínky znamenají však řidší vzduch, který snižuje výkon motoru až o 30%. Za vysokých teplot trpěly v horských oblastech také brzdy. Mnoho jezdců se s jejich omezenou účinností potýkalo zejména na delších úsecích.

Roman Kresta s Janem Možným odstoupili během sobotní etapy ze šestého místa s poškozeným zavěšením kola. Do závěrečné etapy nenastoupili a trávili tak čas v servisní zóně továrního týmu BP-Ford WRT. Soukromníci Dani Solá a Xavier Amigo havarovali se svým Focusem RS WRC v sobotu odpoledne a se soutěží se rozloučili z páté pozice.

Vedoucí týmu BP-Ford Malcolm Wilson řekl: „Jsem potěšen pokračování naší rekordní bodové řady, ale ztráta čtvrté pozice je pro mě zklamáním. Toni tu jel poprvé a odváží si ze zrádné soutěže dobrou zkušenost. Roman předvedl velmi dobrý výkon. Jel tu také poprvé a navíc s novým spolujezdcem. Jeho časy byly povzbudivé.“

BP-Ford má před sebou cestu na nejvzdálenější soutěž letošní sezóny. Základnou Rally Nový Zéland bude ve dnech 7. - 10. dubna město Auckland.

Zpracoval: RV FFK

http://www.fansforkresta.cz/


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vysočina 2005 od Ivo Nesrovnala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose