www.car.cz
 

Roman Kresta pojede za tým a chce na Novém Zélandu bodovat
     2.4.2005 10:28 - Pavel Jelínek


Barvy továrního týmu BP-Ford WRT budou na Novém Zélandu hájit piloti Toni Gardemeister a Roman Kresta. Finský pilot však nebude mít v úvodní etapě příliš výhodnou pozici, jelikož bude startovat jako třetí.

Český jezdec Roman Kresta bude letos podruhé nominován do MS FIA značek. Ve Švédsku byl nahrazen Henningem Solbergem a v Mexiku Danielem Solou. Tentokrát však bude dvojkou týmu Ford právě on.

Již v Mexiku Kresta prokazoval, že dokáže jet rychle i na šotolinovém povrchu a na trati, kterou vůbec nezná. Za jeho výkon a postupné se zlepšování jej pochválil i šéf týmu Ford Malcolm Wilson.

„Na každé letošní rally se toho snažím co nejvíce naučit,“ řekl na úvod Kresta. „Dokázal jsem ve Švédsku i v Monte Carlu získat body a v Mexiku jsem byl před odstoupením také na bodované pozici.“

„Na Novém Zélandu bych také rád skóroval, ale určitě pro mě bude hlavním úkolem se toho o dané soutěži co nejvíce naučit, posbírat další zkušenosti a dojet do cíle. Jelikož jsem nominovaný jako dvojka týmu, tak určitě nebudu hned od začátku zbytečně riskovat,“ dodal na závěr český pilot.

Zpracoval: RV FFK

 

tisk info


 
 
Fotogalerie:   ME v Buzetu od Ant. Malého

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose