www.car.cz
 

Citroën před Novým Zélandem: zaujmout pozice!
     4.4.2005 15:20 - tisková zpráva


Propecia Rally New-Zealand (7.-10.dubna 2005)

 

 

Čtvrtý podnik MS v Rallye, Rallye Nový Zéland završuje první čtvrtinu letošního MS. 19 000 km daleko od mateřského sídla Versailles-Satory, tým Citroën Total nasadí obě Xsary WRC s tradičními posádkami Sébastien Loeb/Daniel Elena a François Duval/Stéphane Prévot.

 

Dvojitý šíp jede tuto soutěž již potřetí a ve své bilanci má dvě po sobě jdoucí čtvrtá místa získaná Sébastienem Loebem. Tým si na této těžké zkoušce buduje pomalu ale trpělivě svou pozici a zúročuje získané zkušenosti.

 

Rychlostní zkoušky jsou tu charakteristické pravými šotolinovými tratěmi s nízkým reliéfem, ve většině případů jsou široké, rychlé a šetrné k mechanice vozů a tak jediným omezením je tu « umění «  pilotů.

 

Tratě nejsou zase až tak snadné, když se na ně podíváme očima technika. «Můžeme si vzít parametr po parametru, usmívá se Xavier Mestelan-Pinon, technický šéf Citroën Sport. Vezměme třeba přilnavost vozu, která velmi závisí na vrstvě jemných kamínků či písku, na  « zametání trati », na vlhkosti, atd. Můžeme pozorně sledovat samotnou trať, její zákruty , které přecházejí jedna do druhé. Nebo klopené zatáčky, které se snoubí jedna s druhou, je to jako kdyby měly tvar vrtule a vůz je přitom musí bezchybně projet. Když si toto vše uvědomíme, musíme nalézt takové nastavení vozu, které počítá se všemi záludnostmi, tak abychom byli úspěšní… »

 

Na tuto práci se technický tým zaměřil při přípravných testech, které probíhaly v Manrese ve Španělsku a potom také na Sardinii. Část testů byla věnována také, jako obvykle, produktům našeho partnera, pneumatikám Michelin.

 

Po začátku sezóny, kdy sice byla prokázána výkonnost našich vozů a jejich posádek, ale bohužel nebyla korunována dostatečným výsledkem na bodovém kontě, stojí nyní tým Citroën Total před další těžkou zkouškou, kde navíc naše barvy ještě zcela nezazářily. To ale na druhé straně dává týmu velkou motivaci a chuť bojovat.

 

Zajet pod Jižním křížem výborný výsledek a bodovat, to je snem celého týmu.

 

Michelin, Magneti-Marelli, Kinetic, OZ, AIS a Citroën Financement jsou partnery týmu Citroën-Total v MS v Rallye.

 

 


 
 
Fotogalerie:   Vyškov 2004 od Tomáše Nesrovnala (15!)

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose