www.car.cz
 

Malcolm Wilson na Romana Krestu po kotoulu nezanevřel
     17.4.2005 17:17 - tisková zpráva


Malcolm Wilson se zastal Kresty

Ředitel továrního týmu BP-Ford WRT Malcolm Wilson podpořil Romana Krestu poté, co havaroval na shakedownu Novozélandské rally. Český mladík zdemoloval svůj Focus WRC ještě před startem samotné soutěže a neměl tak možnost získat body pro tým do MS FIA značek.

Malcolm Wilson řekl, že byl nehodou zklamán, ale rozhodně se nehodlá Kresty zbavit a nahradit jej na postě dvojky jiným jezdcem. Naopak doplnil, že je ohromen tím, s jakou horlivostí Kresta pracuje a snaží se dosáhnout úspěchu.

To, že na shakedownu havaroval některý ze světových jezdců, není žádnou novinkou. V roce 2003 to byl na Korsické rally Petter Solberg, který však nakonec rally absolvoval a dokonce ji vyhrál.

Roman byl za svou chybu pokárán, ale ještě stále je před námi dvanáct soutěží seriálu mistrovství světa a my se pokusíme udělat maximum proto, abychom mu zvedli sebevědomí. Taková věc by ubrala na sebevědomí každému jezdci, především pak Romanovi, který je v pozici dvojky v továrním týmu vůbec poprvé.

Pamatuji si, že Markko Märtin udělal před dvěma lety ve Švédsku stejnou chybu a já jen doufám, že Roman se z toho poučí a dosáhne v budoucnu takových úspěchů, jako Markko,“ dodal Wilson na závěr.

Zpracoval: RV FFK


http://www.fansforkresta.cz/


 
 
Fotogalerie:   Poslední průjezdy Tomáše Vojtěcha, Pehřimov 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose