www.car.cz
 

Stupně vítězů na Sardínii pro Marcuse Grönholma
     2.5.2005 08:02 - tisková zpráva


Rallye Italia - Sardinia (28.4. – 1.5. 2005)

Až ze samého spodku tabulky průběžného pořadí se dokázal Marcus Grönholm probojovat na stupně vítězů Italské rallye. V dramatickém závěrečném dni přinutil svého největšího rivala, krajana Harriho Rovanperäho k chybě a zaslouženě uhájil svou třetí pozici.

Pouze o jedno místo hůře dopadl s druhou 307 WRC Markko Märtin a korunoval tak skvělý den pro tým Peugeot. Díky těmto výsledkům si Peugeot udržel vedoucí pozici v hodnocení značek s jedenáctibodovým náskokem před Citroenem.

Dnes ráno opouštěl Marcus Grönholm uzavřené parkoviště v Olbii na pátém místě průběžného pořadí. Během 66ti kilometrů, rozdělených do šesti rychlostních zkoušek, se dokázal propracovat až na stupně vítězů. Na prvním měřeném úseku byl Rovanperä o tři sekundy rychlejší, ale hned na dalším poškodil bývalý jezdec Peugeotu zavěšení kola. Do cíle rychlostní zkoušky sice dojel, ale krátce nato odstoupil. Marcus i Markko pak dojeli do cíle bez dalších problémů.

Marcus Gronholm: "Nebyl jsem si vůbec jistý, jestli se před Harriho dostanu. Zvláště poté, co jsem se dozvěděl, jak rychlý byl na první erzetě. Říkal jsem si, že jedinou šancí je udržet ho pod tlakem. To se potvrdilo, protože hned na následující rychlostní zkoušce vyjel mimo trať. Byla to těžká soutěž - možná nejtěžší z celého roku - ale auto bylo znovu perfektně spolehlivé a to je povzbudivé. Teď se musím pokusit ještě trochu zrychlit."

Markko Martin: "Dnes už jsem nemohl udělat o moc víc, než se snažit v pořádku dojet do cíle. Vyžadovalo to ale maximální koncentraci, protože podmínky a tratě byly extrémně náročné. Hodně jsem se toho naučil o téhle soutěži, o autě i o pneumatikách. Před Kyprem, Tureckem a Řeckem to bylo hodně důležité."

Jean-Pierre Nicolas: "Pro Peugeot to byl úspěšný den. Získali jsme 11 bodů a právě o tolik vedeme šampionát značek před Citroenem. Před Subaru máme náskok 18 bodů. Největší satisfakcí je, že jsme neměli sebemenší problém ani s jedním z vozů. Dvojice Loeb a Citroen tu byla nedostižná, ale kdyby se Marcus v pátek nepřevrátil na střechu, mohl být druhý. Samozřejmě budeme i nadále pokračovat v tvrdé práci, abychom našim jezdcům zabezpečili vozy, které jim budou co nejlépe vyhovovat. Nadále budeme také spolupracovat s Pirelli, abychom společně co nejdříve zvítězili."

 

Konečné pořadí :
1. Loeb    Citroën    4h06mn33s7
2. Solberg    Subaru    à 59s6
3. Grönholm    Peugeot    à 3mn07s3
4. Märtin    Peugeot    à 4mn12s3
5. Gardemeister    Ford    à 8mn29s3

Šampionát WRC 2005 :
Značky
1. Peugeot    54 b
2. Citroën    43 b
3. Subaru    36 b
4. Ford    33 b
5. Mitsubishi    24 b
6. Skoda    5 b

Jezdci
1. Loeb    35 b
2. Solberg    34 b
3. Märtin    28 b
4. Grönholm    26 b
5. Gardemeister    24 b
6. Rovanperä    11 b

 Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication


 
 
Fotogalerie:   Rallye Tatry 2005 od Pavla Pustějovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose