www.car.cz
 

Carlos SAINZ A Marc MARTI v Řecku po pauze pojedou za CITROËN
     20.6.2005 10:52 - tisková zpráva


CARLOS SAINZ A MARC MARTI V ŘECKU

POJEDOU ZA CITROËN

 

Po sedmiměsíční pauze, která měla být jeho konečným odchodem do zaslouženého a dobrovolného « jezdeckého důchodu » v MS v rallye se Carlos Sainz na chvíli do letošního seriálu vrátil a pomohl tak o minulém víkendu našemu týmu svým excelentním a profesionálním výkonem v Turecku.

 

Carlos oznámil, že jeho účast v Turecké rallye rozhodně neznamená stabilní návrat do MS a jeho pomoc musí rallyový svět chápat jako zcela vyjímečnou. Guy Frequelin, ředitel  Citroën Sport, Carlose však po skončení Turecké rally požádal o poslední laskavost : stát se naposledy oficiálním pilotem Citroënu ještě pro Řeckou rallye.

 

Po krátkém rozmyšlení, Carlos Sainz dal Guy Fréquelinovi pozitivní odpověď, ovšem s tím, že naprosto jasně zdůraznil, že je to skutečně naposledy a že jakákoliv další žádost by už nade vší pochybnost vyslyšena nebyla.

 

Carlos dále Guy Frequelinovi řekl « Je pro mne skutečně velmi příjemné znovu se chopit volantu Xsary, kterou tak důvěrně znám, vzít si k ruce opět své poznámky, znovu zažívat s týmem Citroën okamžiky štěstí, nebo se podělit o dojmy a zkušenosti se Sebem, tak jako jsme to dělali dříve. Nicméně již jsem se rozhodl a nebudu na tom nic měnit, nemám v úmyslu žádný «  come back » do MS. Bude to jako můj poslední kamínek do krásné stavby, kterou jsi vytvořil spolu s celým týmem Citroën Sport, a já bych si moc přál, aby to byla stavba co možná nejúchvatnější ».

 

Guy Frequelin, šťastný z Carlosova rozhodnutí, dodává : « To co pro nás Carlos o uplynulém víkendu udělal je nádherné, a vážíme si toho tím více, o co těžší podmínky k tomu měl. Carlos je opravdu « velký » pilot. Navíc celý tým ovládla vlna štěstí a radosti, že je opět mezi námi, a také proto jsem si dovolil ho ještě požádat o tuto poslední laskavost.

 

 Vím, že ho žádám o mnoho. Na druhé straně ale respektuji, že je to skutečně naposledy, že je pevně rozhodnut již nadále nepilotovat žádný vůz WRC v MS v rallye.  Jsem nesmírně rád, že s ním i v budoucnu budeme v kontaktu, neboť počítáme i dále s podporou Daniho Sordo, jeho chráněnce v juniorském šampionátu MS v rallye ».

 

 

Paříž, 6.června 2005


 
 
Fotogalerie:   Rallye Posázaví 2005 podruhé od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose