www.car.cz
 

Ford nominuje pro Finskou rally místo Kresty Hirvonena
     18.7.2005 16:57 - tisková zpráva


Tým Ford nominuje Mikko Hirvonena a Jarmo Lehtinena jako posádku číslo dvě pro následující Finskou rallye. Finové pojedou na domácí půdě s Focusem RS M-Sportu ve specifikaci 2005. Společně s Tonim Gardemeisterem a Jakke Honkanenem budou bojovat o body do hodnocení značek.

 

Roman Kresta s Janem Možným pojedou s Focusem WRC 03 v barvách BP Ultimate. Ředitel BP-Ford Malcolm Wilson se tak rozhodl po výkonech Hirvonena na Akropolis rally v Řecku. Během první etapy se Fin s Focusem 03 dostal do vedení a v cíli skončil na pátém místě. Pro Hirvonena je to perfektní dárek k 25. narozeninám, které oslaví 31. července.

"Mikko dokázal, že umí být rychlý jak na Sardinii, tak v Řecku, a to s vozem dva roky starým," říká Wilson. "Finská rally je nejspecifičtější soutěží šampionátu a každý jezdec potřebuje několik let zkušeností s místními tratěmi, aby mohl být plně konkurenceschopný. Mikko na finských cestách vyrostl a kombinací svých znalostí charakteru tratí a rychlosti si takovou šanci zaslouží."

"Tento krok také pomůže Romanovi, aby se s pro něj novou soutěží lépe seznámil. Může poznávat charakter finských cest svým tempem, bez tlaku plynoucího z nutnosti získat pro Ford body. Během letošní sezony ukázal, že se rychle učí a bez pocitu zodpovědnosti se může soustředit pouze na získávání maxima zkušeností."

Hirvonen se raduje: "Je to fantastická zpráva a velká důvěra ve mně. Jsem naprosto odhodlaný dosáhnout pro Ford - a speciálně pro Malcolma - co možná nejlepšího výsledku. Návrat do týmu Ford pro mě znamená možnost spolupráce se starými přáteli a nebojím se, že bych si musel zvykat.

Focus WRC specifikace 2005 jsem ještě nikdy neřídil, ale před soutěží budu mít příležitost pár dní ve Finsku testovat a zvyknout si na něj"

 

 

 

Martin Linhart,

 www.ford.cz 


 
 
Fotogalerie:   Tišnov 2005, Günther Sterlike

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose