www.car.cz
 

Martin Prokop před startem: Finská rally je obrovská výzva
     4.8.2005 19:55 - tisková zpráva


Dva dny seznamovacích jízd a jeden průjezd shakedownem má za sebou posádku týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Petr Gross. Zanedlouho pak absolvuje na Finské rally svůj debut, který obstará superspeciálka Killeri.

 

Před startem specifické soutěže Martin Prokop určitě nelituje účasti na sobotní Pirelli rally v Tampere, která ho uvedla do „finského světa“. „Určitě to bylo znát už při tréninku. V opačném případě by to bylo na hlavu. Vůbec bych nevěděl, jak se auto může chovat, co jak napsat. I tak mám v řadě pasáží velké problémy s rozpisem, všechno prostě nejde psát, neboť tam následně jedete více než stokilometrovou rychlostí a Petr by to stejně nestíhal číst. Musím si také zvyknout, že se řada zatáček jede rychleji než u nás na asfaltu,“ popsal své pocity jihlavský mladík.

 

Když si Martin Prokop pochvaloval tvrdý povrch na Pirelli rally, při Finské rally tomu tak z větší části nebude. Trať je navíc mnohem více technická, což obnáší i častější změnu povrchu. „Určitě to nebude tak rovné a tvrdé, zcela jistě se vyjedou koleje. Na trati je navíc mnohem více obtížných míst a různých nástrah. Fantastickou vložkou s řadou horizontů je Ouninpohja. Její pověst neklame, auto bude téměř pořád ve vzduchu. Naopak další dvojice dlouhých vložek soutěže se jede v úzkém a moc se mi nelíbí,“ přemítal Prokop.

 

Čtvrteční shakedown juniorští účastníci téměř ignorovali a Prokop s Grossem ho projeli pouze jednou.Nemělo cenu tam ničit auto, bylo to prostě šílené,“ uvedl jihlavský jezdec.

 

Jeho taktika se během Finské rally nebude výrazně odlišovat od předcházejících startů v juniorském šampionátu. I tady je prvotním cílem dojet na cílovou rampu. „Samozřejmě se zařídíme podle konkurence, ale pokud bychom měli jet za hranicí rizika, raději slevíme. Ta hranice se však v těchto podmínkách hledá velmi obtížně,“ řekl závěrem Prokop.

 

Jipocar Racing

 


 
 
Fotogalerie:   Pavel Valoušek ve Finsku na Tampere Rallye

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose