www.car.cz
 

Neuvěřitelné: Schwarz s Fabií WRC třetí v úvodní supererzetě Finské rallye
     5.8.2005 08:26 - tisková zpráva


Finská rallye začala  ve čtvrtek téměř neuvěřitelně pro českou značku Škoda, která jinak v šampionátu značně zaostává  za všemi konkurenty: Německý jezdec Armin Schwarz s vozem Škoda Fabia WRC obsadil třetí místo v úvodní supererzetě.

Aby té radosti nebylo zase  tolik, dělil se Schwarz o třetí pozici  s loňským vítězem soutěže Marcusem Grönholmem, který zajel ve zcela shodném čase. JaniPaasonen s další Fábií se pak dělil o  deváté místo. Nutno ovšem   dodat, že rozdíly  jsou  minimání a rozhodovat se bude jinde.

Nejlepšího času dosáhl Petter Solberg z Norska se Subaru Impreza WRC. Náš Roman Kresta s dva roky starým Fordem  Focus WRC obsadil až osmnácté místo a zdá se, že   to bude mít tentokrát hodně těžké se  aspoň trochu prosadit.

V pátek pokračuje soutěž osmi rychlostními zkouškami.

Výsledky po supererzetě:


1. P. Solberg (Nor./Subaru) 1:23,0 min., 2. Rovanperä (Fin./Mitsubishi) -0,6 s, 3. Schwarz (Něm./Škoda) a Grönholm (Fin./Peugeot) oba -0,7, 5. Galli (It./Mitsubishi) a Loeb (Fr./Citroën) oba -0,8, 7. Lindholm (Fin./Peugeot) -0,9, 8. Märtin (Est./Peugeot) -1,0, 9. H. Solberg (Nor./Ford) a Paasonen oba -1,2, 11.  Tuohino (oba Fin./Škoda) -1,3,... 18. Kresta (ČR/Ford) -2,2.


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa Pačejov 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose