www.car.cz
 

Finsko: Kresta po první etapě devětadvacátý. Co dodat ???!
     6.8.2005 09:44 - tisková zpráva


Po první etapě Finské rally se na prvním místě usídlil Marcus Grönholm, který tak dal najevo, že chce obhájit loňské vítězství. Druhý je Sébastien Loeb a třetí Markko Märtin, kterému zřejmě nové tlumiče v jeho Peugeotu 307 WRC sedí.

Na čtvrtou pozici se v posledním testu posunul Toni Gardemeister a Petter Solberg tak bude nocovat až pátý. Skvělou šestou pozici si drží Mikko Hirvonen, jehož prioritou je získat body pro tým Ford.

Dnes se příliš nedařilo Romanu Krestovi, kterého navíc zradila elektronika jeho Focusu WRC a český jezdec se propadl až na konec třetí desítky. Nicméně dobrá zpráva je ta, že v soutěži i nadále pokračuje.

Český tovární tým Škoda Motorsport dnes přišel jen o jedinou Fabii WRC, kterou pilotoval Jani Paasonen. Janne Tuohino je desátý a od bodované osmé pozice, kterou okupuje Duval, jej dělí něco kolem padesáti vteřin. Armin Schwarz zakončil úvodní páteční etapu jako čtrnáctý.

Z netovárních jezdců je na tom nejlépe, podle očekávání, Henning Solberg, jenž si drží devátou příčku. Manfred Stohl s Xsarou WRC je jedenáctý.

A jak jsou na tom naši junioři? Pavel Valoušek je se ztrátou 5:39.7 min čtvrtý a Martin Prokop 6:52.9 min sedmý. Oba tak prozatím míří pro body do MS FIA juniorů.

Zpracoval: RV FFK

 

Více na : http://www.fansforkresta.cz


 
 
Fotogalerie:   Agropa Pačejov 2005 Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose