www.car.cz
 

Finsko sobota : Nejisté pokračování Martina Prokopa u tisíců jezer
     6.8.2005 19:14 - tisková zpráva


Neste Rally Finland – II. etapa

 

Výtečně si během druhé etapy Finské rally počínala posádka týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Petr Gross a po RZ14 byla pouhých 7.5 sekundy za pátým jezdcem juniorské klasifikace Bettim. Bohužel tři kilometry před cílem RZ15 musela česká posádka kvůli náhlému poklesu tlaku oleje Suzuki Ignis S1600 odstavit.

 

Druhá etapa začala pro jihlavského mladíka jako z pohádky. Na prvním průjezdu kratší verze slavného testu Ouninpohja zajel fantastický čtvrtý čas za Katajamäkim, Wilksem a Aavou a také v dalším průběhu byl svým konkurentům více než rovnocenným soupeřem. Na RZ12 zaostal za novým lídrem soutěže Sordem o pouhých 1.6 sekundy, na RZ13 v dalším pátém času ztratil na vítěze vložky Katajamäkiho necelých deset sekund. Prokop se začal výrazně přibližovat nejen Italu Bettimu, ale rovněž druhému českému zástupci Pavlu Valouškovi.

 

„Dnes to byla paráda. Proti včerejší etapě jsem se snažil jet čistějším stylem a právě na čtveřici úseků Ouninpohja se to vyplácelo. Sám jsem cítil, že naše nasazení je v mnoha případech obrovské, ale neodráželo se to v problémech. Na RZ15 jsem už věřil, že půjdeme před Bettiho, postupně jsme stahovali i Pavla Valouška,“ komentoval průběh dne Martin Prokop.

 

V závěru RZ15 se však naděje na postup výše výsledkovou listinou rozplynuly. „Už včera jsme bojovali s unikajícím olejem po jednom z tvrdých dopadů, ale situace se zdála být stabilizována. Právě kousek před cílem RZ15 se rozsvítila kontrolka tlaku oleje a ignis ihned přestal jet. Prozatím přesně nevíme, co přesně způsobilo zastavení vozu, ale pokusíme se za pomoci japonských techniků Suzuki zprovoznit. Pokud je však problém ve špatným bloku, zřejmě nám už nikdo nepomůže,“ přemítal zklamaný jihlavský pilot.

 

Sestava týmu Jipocar Racing tak bude moci poprvé v sezoně v praxi vyzkoušet průběh SuperRally. Mechanici budou mít na opravu 2:45 hodiny + 15 minut možného zpoždění do časové kontroly, oprava musí skončit nejpozději čtyři hodiny před startem další etapy (cca. do 5 hodiny ráno).

 

Prozatím jsme klasifikování podle SuperRally, ale uvidíme, zda budeme moci pokračovat. Pokud pro nás soutěž skončí, bude to obrovské zklamání, neboť tak blízko čtvrtému či pátému místo v JWRC jsme ještě nebyli. Na druhou stranu mám obrovskou radost, že jsme dnes se špičkou dokázali jet a neztráceli příliš mnoho. To ostatní je samozřejmě také o štěstí,“ dodal Martin Prokop. 

 

Průběžné pořadí JWRC po druhé etapě:

1. Sordo - Marti (Citroen C2) 2:43:26.8

2. Aava – Sikk (Suzuki Ignis) + 2:14.5

3. Wilks - Pugh (Suzuki Swift) + 4:41.1

4. Valoušek - Scalvini (Suzuki Ignis) + 7:16.2

5. Betti - Agnese (Renault Clio) + 8:24.3

6. Prokop - Gross (Suzuki Ignis) + 21:24.2

7. Meeke - Patterson (Citroen C2) + 33:19.6

8. Rautenbach - Williamson (Citroen C2) + 35:33.3

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Pavel Valoušek ve Finsku na Tampere Rallye

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose