www.car.cz
 

COLIN MCRAE A NICKY GRIST hovoří na téma svých startů s Fábií WRC
     16.8.2005 10:29 - tisková zpráva


Colin McRae se spolujezdcem Nickym Gristem se ve dnech 14. - 18. září přidají k Arminu Schwarzovi a Klausovi Wichovi. Na Britské rallye budou startovat s Fabií WRC 05 za tým Škoda Motorsport a bojovat o body do hodnocení značek.

Colin McRae Proč jste se rozhodl nastoupit do Britské rallye v barvách týmu Škoda Motorsport?

"Nějaký čas jsem nyní usiloval o to, abych se mohl vrátit do světového šampionátu. Mluvil jsem i s lidmi z týmu Škoda Motorsport, kteří mi nakonec umožnil tohoto cíle dosáhnout. Třešničkou na dortu je fakt, že se jedná zrovna o Britskou rallye. Vždy pro mě měla zvláštní význam a kdybych si mohl svobodně vybrat podnik pro svůj návrat, byla by to právě ona. Opravdu se na ni těším."

Jak velkou výzvou pro vás s Nickym tento podnik bude?

"Naposledy jsem v MS startoval asi před 18 měsíci a bylo to shodou okolností na Britské rallye 2003. Tehdy se ale jela v listopadu a celý šampionát uzavírala. Musím se do zahájení soutěže dostat opět do plné fyzické kondice a strávit v autě tolik času, kolik jen bude možné. Chci si být jistý, že budu schopen jet od začátku naplno."

Jedná se o jednorázový start, nebo o součást rozsáhlejšího programu s týmem Škoda Motorsport?

"Přestože nyní nemám žádné konkrétní plátny do budoucna, soustředíme se pouze na tento jeden podnik a přistupujeme k němu jako k jednorázové akci."

Co vás čeká právě nyní, když byla smlouva podepsána?

"Nejdůležitější je, posadit se do Fabie WRC 05 co nejdříve a začít pracovat na nastavení, které mi bude vyhovovat. Jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl za tým startovat je ten, že se chci pokusit pomoci posunout vývoj vozu co nejrychleji kupředu. Když jsem se s Fabií WRC loni před Španělskem svezl, bylo mi jasné, že to auto má velké možnosti. Věřím, že budu schopen přispět k tomu, aby byl rozdíl co nejvíce patrný."

Jaký program vás čeká od této chvíle do startu soutěže?

"Na termín těsně před začátkem podniku připravil tým Škoda Motorsport velmi intenzivní program testů, který by měl dát mě i Nickymu dostatek času na vše potřebné. Samozřejmě se budeme muset po tak dlouhé době nejprve trochu rozhýbat, ale měli bychom být schopni najít nastavení, se kterým se na start postavíme v plné síle."

S jakým výsledkem byste byl po Britské rallye reálně spokojený?

"S vítězstvím, samozřejmě! Ale vážně, mým hlavním cílem je dosažení co nejlepšího výsledku pro tým i pro mě samotného. Pokusíme se dojet na dobře bodované pozici a cokoli, co bude nad tím, bude bonus."

Nicky Grist

 S jakými pocity se vracíte s Colinem na Britskou rallye?

"Opravdu se na to těším. Jsme odhodláni dosáhnout pro tým Škoda Motorsport toho nejlepšího výsledku, jakého budeme schopni a bereme svou práci vážně. Zároveň jsem si ale jist, že si na soutěži užijeme i spoustu zábavy. Po 16ti letech trmácení se po světě to bude úplně jiná Britská rally, než na jakou jsme byli zvyklí.

Budou tam naši přátelé, rodiny a lidé, kteří nás s Colinem po mnoho let podporovali - to pro mě bude něco navíc. Je neuvěřitelné, že jenom pár hodin po oznámení této zprávy mi volala pěkná řádka lidí, že se na nás přijedou podívat."


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose