www.car.cz
 

Otázky pro Guy Fréquelina…..před Německou rallye
     24.8.2005 19:08 - tisková zpráva


Otázky pro Guy Fréquelina…..
Nemiluji hazardní hry

V cíli minulé Rallye Finsko bylo znát, že cítíte úlevu, štěstí a uspokojení…

Úlevu nad dobře  projetou „finskou zkouškou“, bezpochyby nejobtížnější v této sezoně. Štěstí? Z toho, že náš tým byl poprvé na této soutěži ve hře o vítězství. Ale i proto, že Séb a Daniel svedli na „nepřátelské půdě“ rovnocenný boj. A uspokojení? Ano, dovezli jsme sice „jen“ 9 bodů. Jenže Séb a Daniel narazili ny naprosto výtečného Marcuse a před Francoisem tentokrát nikdo nevypadl…. Bylo tedy obtížné dosáhnout ve Finsku více.

Od roku 2001 jste v Německu neprohráli…

Být neporažený přináší důvěru. Cením si toho, že naše vítězství byla opakovaná a na odlišném typu asfaltu než je obvyklé. Schopnosti kvarteta Loeb – Elena – Xsara – Michelin nemusíme více dokazovat. Navíc máme ve své kruhu ještě Francoise Duvala, který loni s Loebem bojoval o vítězství. Být favoritem s sebou nese i jistý tlak, ale podle mého názoru bude na Seba teď menší než třeba ve Finsku. Už tu třikrát vyhrál, vede šampionát s pohodovým náskokem, mohl by jet na jistotu. Ale každý zná jeho touhu vyhrávat. Mistrovství světa se teď znovu vrací na asfalt. Ale je tu ještě počasí, které dělá z výběru pneumatik loterii. A já příliš nemiluji hazardní hry….

V Poháru konstruktérů je souboj velice těsný. Potřebujete každý bod. Jaké rady dostane Duval?

To, co po něm chci, se snadno řekne, ale již obtížněji udělá. Musí jet co nejrychleji, ale zároveň tak, aby dojel do cíle. Musí ze sebe vydat to nejlepší, talent na to má. Měl by uplatnit jiný přístup než při posledních dvou soutěžích. Loni podal obdivuhodný výkon. Vrací se mu sebevědomí. Očekávám od něho dobrý výkon.

PR


 
 
Fotogalerie:   Pozvánka na RALLY DEUTSCHLAND - Radek Rochelt

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose