www.car.cz
 

Při prvním startu je pro tým Škodu Japonská rallye velkou neznámou
     23.9.2005 10:45 - tisková zpráva


Mladá Boleslav, 23. září 2005

DEBUT TÝMU ŠKODA MOTORSPORT A FABIE WRC 05 NA JAPONSKÉ RALLYE

  • Při prvním startu je pro tým Škoda Motorsport Japonská rallye velkou neznámou
  • Za volanty Fabií WRC 05 Armin Schwarz a Mikko Hirvonen
  • Rychlé ale úzké tratě bez prostoru pro chybu charakterizují asijskou soutěž

Do země vycházejícího slunce se silou  tradic a kulturního bohatství se poprvé vydává tým Škoda Motorsport. Na Japonské rallye (30. září – 2. října) bude mít svou premiéru i Fabia WRC 05. Ke stálé posádce Armin Schwarz/ Klaus Wicha se tentokrát přidají ve druhém voze Finové Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen.

 

Japonská rallye je třináctým podnikem letošního kalendáře MS a poprvé do něj byla zařazena v loňském roce. Její tratě jsou úzké s proměnlivým povrchem, ale zároveň poměrně rychlé. Jezdcům tedy zbývá velmi málo prostoru pro korigování případných chyb. Přesný rozpis je tu klíčovým nástrojem k úspěchu.

 

Mikko Hirvonen:Opravdu se na start s Fabií WRC 05 těším. Jsem sám zvědav, jakého výsledku můžeme dosáhnout. Japonsko je velmi zrádná soutěž s rychlými a plynulými tratěmi, které však vyžadují naprosto precizní jezdecký styl. Myslím, že by mi měly vyhovovat. Některé pasáže mi připomínají rodné Finsko. Japonsko je nádherná země.“

 

Armin Schwarz:Pojedu Japonskou rallye poprvé a nemám příliš jasnou představu o tom, co nás čeká. Slyšel jsem, že místní tratě jsou velmi zrádné.“

 

Martin Mühlmeier (vedoucí týmu Škoda Motorsport):Nevíme úplně přesně, co můžeme při naší první návštěvě Japonska očekávat. Mikko má se soutěží zkušenosti z loňského roku a proto na něj budeme v mnoha věcech spoléhat.“

 

 

Novinky z týmu

Na každou z následujících dvou asfaltových soutěží MS nasadí tým Škoda Motorsport tři Fabie WRC 05. Na Korsice (21. – 23. října)  i v Katalánsku (28. – 30. října) do ní usedne úřadující mistr České republiky Jan Kopecký se spolujezdcem Filipem Schovánkem. Při posledním startu na Německé rallye jim před odstoupením v závěrečném dni patřila devátá pozice.

 

 

Japonská rallye v detailech:

Japonská rallye byla poprvé zařazena do kalendáře MS v loňském roce. Ukázalo se, že je pro všechny velmi zrádnou soutěží, zejména kvůli měnícím se podmínkám na tratích, které jsou kombinací rychlých a úzkých úseků s hlubokými příkopy po obou stranách. Místní fanoušci jsou nadšení, ale velmi ukáznění. Radují se z toho, že mohou konečně vidět na vlastní oči všechny hvězdy rallye, kterým po mnoho let fandili.

 

Slavnostní start proběhne ve čtvrtek večer v centru Obihira. Devět rychlostních zkoušek na severovýchod od města absolvují posádky v pátek a ujedou celkem 163,26 měřených kilometrů. Během první etapy se také dvakrát vydají na úsek Kunneywa-Niueo, který je s 50,08 kilometry považován za nejdelší rychlostní zkoušku celého šampionátu.

 

Sobotní den je rozdělen do dvanácti erzet o celkové délce 100,98 kilometrů, opět na severovýchod od Obihira. Na severozápad zavede posádky závěrečná etapa, jejíchž pět rychlostních zkoušek má délku 85,94 kilometrů. Cíl je naplánován na neděli na 15. hodinu místního času (8:00 v ČR).

 

 

Škoda Motorsport Media Team


 
 
Fotogalerie:   Rallye Deutschland 2005 od Tomáš Apla

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose