www.car.cz
 

Katalánská rallye: Roman Kresta začal skvěle. Po dvou RZ třetí ! VYDRŽ !!!!
     28.10.2005 12:44 - tisková zpráva


Úvodní rychlostní zkouška se znovu stala kořistí Sébastiena Loeba, který svým pronásledovatelům na druhém a třetím místě ujel o rovných deset vteřin. Stříbrná příčka tak zatím patří Grönholmovi a bronzový stupínek Duvalovi.

Velice dobrého času dosáhl hned v úvodu Roman Kresta, který tak dokázal, že na asfaltovém povrchu patří ke světové špičce. Jen pět vteřin za českých jezdcem skončil Petter Solberg.

Toni Gardemeister, který chtěl ve Španělsku vyhrát, je šestý. „Na Korsice jsem se cítil v pohodě a dokázal zajíždět skvělé časy. Myslím, že ve Španělsku by to mohlo být ještě o něco lepší. Jede se totiž mnohem rychleji, než na Korsice. Focus WRC je na asfaltu fantastický, což dokazují výsledky z loňska. Nebude jednoduché porazit Sébastiena, ale chtěl bych to zkusit.“

Nejlepšího časů z pilotů továrního týmu Škoda Motorsport dosáhl devátý Alexandre Bengué. Lepší než Armin Schwarz byl také Jan Kopecký, který skončil šestnáctý. Němec na tom byl ještě o stupínek hůře.

Problémy:

Roman Kresta - byl mimo trať

Francois Duval - poškozený zadní nárazník

Marcus Grönholm - byl mimo trať, poškodil zadek vozu

Petter Solberg - nevybral ideální pneumatiky

Stéphane Sarrazin - nezvolil dobré gumy

Alexandre Bengué - udělal hodiny

Nicolas Vouilloz - zastavil v testu, zřejmě technické problémy

Nicolas Bernardi - byl mimo trať, poškodil zadek vozu

 RZ 2 El Montmell 1 - Roman Kresta již třetí !

Rozhodně prozatím svůj nejlepší letošní výkon podává na Katalánské rally Roman Kresta, který se po druhém testu posunul na průběžné třetí místo. Před ním jsou již jen obě Xsary WRC pilotované Sébastienem Loebem a Francoisem Duvalem.

Znovu se tak jasně ukazuje, že znalost tratí hraje velkou roli. Pokud se totiž jede na neznámých cestách a podmínky jsou tak pro všechny jezdce stejné, tak se ukáže, kdo se jak umí poprat s neznámou tratí.

Na čtvrté místo klesl Marcus Grönholm a na páté se naopak propracoval Toni Gardemeister. Norský pilot Petter Solberg klesl až na šestou pozici.

Ve druhé rychlostní zkoušce zatáhl Daniel Solá, který nakonec odsunul Krestu v testu na čtvrtou pozici. Nicméně v průběžném pořadí patří Španělovi až desátá pozice.

Alexnadre Bengué se drží na celkem solidním devátém místě. Armin Schwarz se dostal před svého týmového kolegu Jana Kopeckého, který tak klesl na sedmnáctou pozici.

Velmi dobře začali také junioři. Pavel Valoušek zajel v prvním testu pátý čas a Martin Prokop sedmý. Oba jedou ve stejných speciálech Suzuki Ignis Super 1600.

Zpracoval: RV FFK


 
 
Fotogalerie:   Horácká Rally 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose