www.car.cz
 

Roman Kresta si chce tempo udržet, ale začal opět na špatných gumách
     29.10.2005 12:24 - tisková zpráva


Roman Kresta si chce tempo udržet

Obě posádky týmu BP-Ford figurují po prvním dni Katalánské rally mezi šesticí nejlepších. Toni Gardemeister a Jakke Honkanen jsou čtvrtí, Roman Kresta s Janem Tománkem šestí.

Další dva ze čtyř Focusů RS WRC na startu uzavírají po prvních šesti rychlostních zkouškách osmičku nejlepších jezdců průběžného pořadí. Domácí Dani Solá potěšil své fanoušky vítězstvím v rychlostní zkoušce a je osmý, jednu pozici za dalším soukromým jezdcem s Fordem, Mikkem Hirvonenem.

Kresta byl po první sérii rychlostních zkoušek na třetím místě. Také on zvolil pro druhou sekci jemnější vzorek v očekávání deště. „Úplně jsem zničil pneumatiky na třetí erzetě a na následující jsem neměl žádnou přilnavost,“ řekl český jezdec. „Sám jsem se rozhodl pro měkkou směs a měkčí podvozek a byla to špatná volba. Celých 28 kilometrů třetí erzety jsem myslel na pneumatiky a na svůj omyl.“ Propadl se na šesté místo, ale během závěrečné série rychlostních zkoušek svou ztrátu na jezdce před sebou snížil.

„Celkově jsem s dneškem spokojený a dopolední smíšené podmínky jsem si užíval. Místy to bylo neuvěřitelně rychlé, ale se svým tempem jsem spokojený a zítra si ho pokusím udržet,“ dodal Kresta.

RZ 8 Capafonts 1 - Roman Kresta znovu na špatných gumách

Dnešní etapa nezačala zrovna nejlépe. Ranní rychlostní zkouška byla zrušena poté, co se na ní neustále pohybovali neukáznění diváci. V následujícím testu musel ze soutěže odstoupit pro porouchanou převodovku Alexandre Bengué se Škodou Fabia WRC a tovární Fordy ztratily na vítězného Galliho přes dvacet vteřin.

Vítězem testu se tak stal Gigi Galli s Lancerem WRC. Ten však nehodlal přibrzdit ani v cíli a po projetí časové fotobuňky narazil do zdi. Jeho vůz byl natolik poškozený, že musel ze druhé etapy Katalánské rally odstoupit.

Roman Kresta se znovu trápil, jelikož nevybral na mokrý asfalt právě ideální pneumatiky. „Mám příliš tvrdou směs. Stejně tak je na tom i Toni. Hodně jsem teď ztratil,“ řekl český jezdec.

Prapor českých barev týmu Škoda tak drží nad vodou Jan Kopecký, který skončil v testu desátý a průběžně je dvanáctý. Armin Schwarz jede stále svým známým tempem a řádí se až na patnáctou pozici. Ze zadu mu nebezpečně na záda dýchá Mirco Baldacci s vozem Super 1600.

Marcus Grönholm: „Se včerejší etapou jsem spokojený. Nebyl jsem si sice příliš jistý ve voze především na suchém asfaltu, ale bylo to nakonec OK. Dobře jsem volil pneumatiky, což bylo pro páteční etapu rozhodující. Myslím ale, že dnes budu spíše bránit svou pozici před Tonim, než abych útočil na Citroëny.“

Za opravy motoru po shakedownu dostal domácí Daniel Sordó minutovou penalizaci, která jej mezi juniory odsunula po první etapě na průběžnou třetí pozici.

Zpracoval: RV FFK

Více : http://www.fansforkresta.cz/


 
 
Fotogalerie:   Autosalon Brno 2005 - Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose