www.car.cz
 

Kresta má odtrénováno. Bláto, stres a čekání na zcela nový vůz
     10.11.2005 00:33 - tisková zpráva


Český pilot Roman Kresta dnes dotrénoval zbývající páteční a sobotní rychlostní zkoušky. Podle něj se nejrychleji pojede v sobotu. Páteční testy jsou naopak velmi zrádné a hodně to na nich klouže.

„Dnes znovu panovalo celkem příznivé počasí. V noci ale vydatně pršelo, takže část testů jsme jeli na blátě. Některé zkoušky jsou zrádné a rozhodně se znovu pojede velmi rychle,“ řekl na úvod Kresta.

„Podle mě bude dělat všem jezdcům značné problémy uvolněná šotolina na trati. Především první posádky budou muset hodně zametat. Já startuji o něco později, tak už snad bude cesta čistší.“

Již velmi brzy se dočká premiérového startu nový Ford Focus WRC 06. Jaká panuje v týmu nálada? „Je cítit velký stres. To je ale při představení nového auta celkem normální. Já si ho pořádně vyzkouším až na shakedownu, ale ještě cestou na něj si musím ve voze všechno osahat a otestovat převodovku, brzdy a všechno, co je důležité pro dobrou jízdu,“ pokračoval dále český jezdec.

Zítřejší den tak bude pro Romana velmi nabitý. Ráno shakedown a příprava nového Focusu WRC, odpoledne oficiální start a pak ještě následují dvě super speciální rychlostní zkoušky. „Myslím, že to bude nabité, ale také se dá očekávat znovu veliká show. Už se nemohu dočkat, až si Focus WRC 06 vyzkouším naostro,“ dodala na závěr dvojka týmu Ford.

Zpracoval: RV FFK


 
 
Fotogalerie:   Expedice Austrálie 2005 s Tatrou 805 podruhé

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose