www.car.cz
 

Monte Carlo- pátek : vydařená premiéra C2 a Prokopa s Tománkem
     20.1.2006 22:49 - tisková zpráva


Posádka jihlavského týmu Jipocar Racing Martin Prokop - Jan Tománek figuruje po první etapě slavné Rally Monte Carlo na 23. pozici. Z plánovaných šesti rychlostních zkoušek prvního dne však absolvovala pouhé tři. Nejlepšího výsledku dosáhla na pátém testu, kde zajela v kvalitní konkurenci devatenáctý čas, o desetinu sekundy rychlejší než Matthew Wilson s extovárním focusem.

 

Čtvrteční slavnostní start před proslulým monackým kasinem byl společenskou událostí a zároveň tradiční předzvěstí dnešních tvrdých bojů na zkouškách na levém břehu řeky Var. V první sekci, obsahující trojici rychlostních zkoušek, se však Prokop s Tománkem nakonec vůbec nesvezli. Úvodní rychlostní zkouška byla po průjezdu jedenácti vozů kvůli dopravnímu kolapsu na startu zastavena, dvojku stihl podobný osud a třetí test se dokonce nejel vůbec.

 

Pořadatelé nás před první vložkou otočili zpět do Monte Carla, neboť příjezdová cesta byla totálně ucpaná. Nějak se tam potkali jak fanoušci tak i milovníci hor jedoucí do nedalekého lyžařského střediska, nechyběly ani autobusy a kamióny. Prostě něco nepředstavitelného,“ popsal problémy jihlavský jezdec.

 

Po servisní přestávce v monackém přístavu se dopravní situace stabilizovala a odpolední část soutěže s druhými průjezdu trojice zkoušek se odjela podle časového harmonogramu. Martin Prokop vstoupil do soutěže v úzkém kontaktu s nejrychlejšími jezdci PCWRC Popovem a D. Higginsem 23. časem na RZ4, na pětce si o čtyři místa polepšil. Tentokrát nechal Popova i D. Higginse již za sebou, senzačně za ním skončily i speciály WRC Wilsona či Austina McHaleho.

 

Nasazené tempo dokázala dvojice Jipocar Racing Teamu udržet i na závěrečné zkoušce dne, kde zaznamenala 22. čas. Tentokrát sice zaostala za lídrem PCWRC Popovem o 4.4 sekundy, za nimi opět zůstali Wilson, McHale a D. Higgins. V přímé konfrontaci nechala na všech třech vložkách za sebou i rychlého Slováka Tibora Cserhalmiho s lancerem.

 

Každá z trojice vložek byla svým způsobem jiná. Jak je na Monte zvykem. Na čtverku jsme obuli mokré gumy, což se neukázalo být nejlepší volbou a dost jsme ztratili. Před pětkou jsme vsadili na pneumatiky s hřeby. Tato změna se vyplatila a pokračovali jsme na nich i do závěrečného testu. To ale byla zase chyba. Určitě se dala jet na slicku rychleji, i když závěrečná pasáž byla hodně zledovatělá. Je to prostě loterie a dnes jsme volbu trochu prokaučovali,“ přiznal Martin Prokop a dodal: „Jednoznačně jsem s dnešním dnem spokojen, auto funguje na výbornou, skvěle se mi spolupracuje i s Jendou. Prostě paráda. Drobným problémem byl pouze fakt, že jsme na každé vložce předjížděli dvě auta, ale naštěstí to nepřineslo žádnou problémovou situaci.“

 

Druhá etapa Rally Monte Carlo zavítá na pravý břeh řeky Var, opět jsou připraveny dva průjezdy trojice zkoušek, závěr obstará průjezd Col de Turini po tmě (131,69 km) a první posádky jsou očekávány zpět v Monte Carlu kolem šesté hodiny večer.

 

Svou roli zase sehraje počasí a pokusíme se zítra lépe trefit do gum,“ nastínil jezdec Jipocar Racing Teamu.

 

Jipocar Racing Team

www.martinprokop.com  

 

 

foto k  článku : Petr Frýba,archiv týmu


 
 
Fotogalerie:   24 hod Dubai 2006 a tým K§K, foto P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose