www.car.cz
 

SVE: Martin Prokop byl v pátek dvakrát mimo trať a nabral časovou ztrátu.
     4.2.2006 08:55 - tisková zpráva


Švédsko: citelné časové ztráty

 

První etapa Švédské rally přinesla posádce Jipocar Racing Teamu Martin Prokop – Jan Tománek mírné komplikace a s tím spojenou citelnou časovou ztrátu. Vzhledem k těmto skutečnostem figuruje po šesté rychlostní zkoušce na 45. místě absolutně a 9. mezi juniory.

 

Martin Prokop vstoupil do soutěže optimisticky naladěn výsledky shakedownu, ale zároveň neskrýval obavy z extrémně rychlých tratí v okolí švédského Hagforsu. Mezičasy první vložky signalizovaly výtečný čas, ale v cíli bylo vše jinak. Několik metrů před letmým cílem C2 „vyskočila“ mimo trať, zpět ji museli pomoci až diváci a jihlavská posádka inkasovala dvouminutovou ztrátu na nejrychlejšího Anderssona. Podle představ jí nevyšel ani druhý úsek sekce, kdy se situace opakovala jako před kopírák.

 

Opět několik metrů před cílem byl Prokop příliš dlouhý a na světě byla další výrazná ztráta jihlavského týmu. „S průběhem prvního testu jsem byl spokojen, až kousek před cílem jsme skončili ve sněhové bariéře. Z ní nám museli pomoci až diváci, bohužel jejich ochota nebyla nejrychlejší. Podobně dopadl i závěr dvojky, kdy jsme deset metrů před cílem sklouzli mimo trať, zasekla se spojka a C2 nešla opět nastartovat. Tyto dvě hloupé chyby mi vzaly jistotu a po zbytek etapy to nebylo podle mých představ,“ litoval Martin Prokop.

 

Ve druhé sekci, opakovaní dvojice ranních vložek, se Martin Prokop přiblížil konkurenci, s níž bylo reálné závodit a to samé platilo i pro průjezd nejdelší zkoušky den a celé soutěže Vargasen (39,95 km). „Nejdelší test jsme projeli hodně na jistotu. Po tmě byla vložka nesmírně zrádná,“ dodal jihlavský jezdec.

 

Sobotní etapa obsahuje sedm rychlostních zkoušek na pěti úsecích (127,80 km), první posádka odstartuje ze servisu v Hagforsu v 7:10 hod., zpět do závěrečného servisu se vrátí kolem sedmnácté hodiny. „Zítra se zkusíme posunout výše, ale nepůjdeme do zbytečného rizika. Najít zde hranici je nesmírně ošemetné,“ uzavřel Martin Prokop.

  

Jipocar Racing Team

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Renauer Motorsport na Semmeringu, foto Jiří Pospíšil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose