www.car.cz
 

Katalánská rallye : Martin Prokop i v sobotu udržel vedení v rámci JWRC !!!
     25.3.2006 22:09 - tisková zpráva


Udržení výtečné pozice

 

Posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop – Jan Tománek figuruje i po druhé etapě v čele juniorské klasifikace Katalánské rally, druhého podniku juniorského šampionátu. Proti prvnímu dnu navýšila svůj náskok před druhým Casierem o čtyři sekundy, třetí příčka patří po dvanácti rychlostních zkouškách slovenskému jezdci Bérešovi.

 

Martin Prokop bohužel nedokázal v první sekci druhé etapy navázat na výtečné časy z prvního dne a během tří rychlostních zkoušek zaznamenal dva páté časy. Svůj podíl na tom měly problémy s odpojovačem řazení, které jihlavského mladíka připravily o drahocenné sekundy.

 

Díky tomu začala vedoucí posádce juniorského hodnocení dýchat na záda konkurence, zejména Francouz Pressac (+ 10 s), jenž po RZ8 přeskočil Casiera (+ 22 s). Třemi nejrychlejšími časy první sekce druhého dne se blýskl Kris Meeke, dotahující ztrátu z úvodní etapy.

 

Jízda bez odpojovače byla hodně nepříjemná, při řazení jsem musel ubírat plyn. To mělo vliv i na moji koncentraci, nějak jsem se nemohl trefit do stopy a soupeři se nám začali přibližovat. Na poslední vložce (RZ9) jsme přežili jednu z vážnějších krizí, naštěstí bez zásadní časové ztráty,“ komentoval úvod dne Martin Prokop.

 

V odpolední části etapy dokázal Martin Prokop vedení udržet a svůj spolehlivý výkon korunoval druhým časem na RZ12, necelé tři sekundy za dnešním suverénem Meekem. Francouz Pressac nejprve chyboval a následně odstoupil kvůli problémům s motorem, havaroval rovněž zrychlující Ital Betti, takže před závěrečným dnem je nejbližším protivníkem v cestě za senzačním vítězstvím opět Belgičan Bernd Casier s renaultem. Meekovi patří už čtvrtá příčka.

 

Do desítky jsme šli hodně naplno, bohužel to byla hodně rozbitá vložka. Na trati bylo množství menších či větších kamenů, což nám při jednom zkracování trati, typickém pro Katalánsko, přineslo defekt pneumatiky. Naštěstí to bylo dva kilometry před cílem a naše ztráta se vyšplhala na necelých patnáct vteřin.

 

Na nejdelší vložce sekce (RZ11) nám přestal fungovat intercom, a tak jsem Jendu na řadě míst vůbec neslyšel. Naštěstí nám tato komplikace nepřipravila zásadnější problém,“ uvedl Martin Prokop.

 

Jsem rád, že jsme udrželi vedení, i když Pressac či Betti dnes jeli hodně rychle. Casier dokazuje své asfaltové kvality a nadále musíme očekávat jeho útok. Meekova ztráta je přeci jen už výraznější a do boje o vítězství zřejmě nepromluví. Zítra se pokusíme současný výsledek uhájit,“ nastínil jezdec Jipocar Czech National Teamu. 

 

 

Pořadí JWRC po druhé etapě (12 RZ):

1. Prokop 2:42:20.4, 2. Casier + 28.1, 3. Béreš + 1:59.0, 4. Meeke + 3:11.4, 5. Kosciuszko + 4:02.9, 6. Rautenbach + 4:25.5, 7. Kara + 5:43.4, 8. Tirabassi + 7:39.3

 

Závěrečná etapa Katalánské rally obsahuje čtyři rychlostní zkoušky, posádky opustí uzavřené parkoviště v Salou v 6:40 hodin, v cíli je vítězná posádka očekávána před třetí hodinou.

 

Jipocar Czech National Team

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Valoušek a Szabo v sezóně 2004

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose