www.car.cz
 

Úžasný víkend pro české barvy: Pešek, Kopecký, Prokop - výborně !
     26.3.2006 14:24 - Pavel Jelínek


Sezóna  v podstatě  sotva začíná ( i když v rallye  to až tak neplatí) a už  je to skutečně úžasný víkend pro české barvy: Lukáš Pešek, Jan Kopecký, Martin Prokop a konečně i ty dosud nevýrazné Fabie WRC jistě potěšili všechny fandy.

Ono není nutné  příliš připomínat za chvíli již  notoricky známá  fakta, ostatně podrobnosti jsou nebo brzy budou na  jiných místech našich stránek. A nejen zde. Snad  si tentokrát českých motoristů povšimnou i média, která  obvykle oslavují  akorát   čutálisty,  případně hokejisty  atd...

 

No, Lukáš Pešek s novou motorkou zářil již od  tréninků, když byl  stále mezi nejlepšími. A naštěstí nespadl a vybojoval  úžasné  stříbro. V zásadě - to tady v novodobé historii ještě nebylo.

Jan Kopecký sice na stupně  vítězů nedosáhl, ale to asi ani nesnil. Skončil  pátý  ve světové  elitě a nepomohla mu k tomu  hromada odstoupení rychlějších jezdců. Jel prostě výborně i takticky. Je to první vlašťovka, dokazující, že  Fabie WRC není  až tak špatné  auto, když v něm sedí  schopný jezdec.

Také Martin Prokop bude  asi  pořádně oslavovat. Lepší  vstup do světového juniorského šampionátu  by si ani nemohl představovat. A důležité je i to, že tuto pozici  dokázal hodně dlouho udržet !!

Za zmínku v podstatě stojí  i Fábie WRC. Za vlády Schwarze po nich  pes neštěkl a najednou mají i  světové  body. Hned za  Kopeckým totiž celkově na Katalánské  rallye dorazil Duval. Navíc do cíle  dojely všechny, i když ty, kterým vládne Armin, dojely na obvyklých  pozicích ..... Ale  jsou v cíli !

 

Tak, můžeme jít slavit a těšit se na další podobné   víkendy :-)))


 
 
Fotogalerie:   Jan Kopecký - pátek na Katalánské rallye 06

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose