www.car.cz
 

Korsika - III. etapa: Velká smůla pro Martina Prokopa - havárie na posledním testu
     9.4.2006 19:35 - tisková zpráva


Korsika - III. etapa: Smůla na posledním testu

 

Martin Prokop s Janem Tománkem nakonec nebyli v Korsické rally klasifikováni. Důvodem byla havárie kousek před cílem posledního měřeného úseku. Tým Jipocar Racing následně nevyužil možností systému SupeRally a poškozený speciál Citroën C2 S1600 nepřistavil do závěrečného uzavřeného parkoviště.

 

Po kompletní výměně brzdového systému ve večerním servisu čekaly na Martina Prokopa s Janem Tománkem poslední čtyři rychlostní zkoušky. V úvodní z nich však jihlavský pilot nebyl příliš spokojen s jejich funkčností a nutnost zvolnit znamenala pátý čas třídy. Třetí čas při druhé zkoušce sekce znamenal upevnění výtečného umístění.


Na předposlední vložce si Martin Prokop o příčku vylepšil umístění z prvního průjezdu (4. čas) a vše nasvědčovalo bezproblémovému dokončení soutěže. Tak se bohužel nestalo, když jeho Citroën C2 zůstal stát tři kilometry před cílem mimo trať pod úrovní cesty. Vzhledem k technickým problémům dosavadního juniorského lídra Aavy tak přišel o senzační vítězství v kategorii S1600.


Závěr zkoušky obsahoval hodně technický sjezd, při kterém došlo k přehřátí pneumatik. To jsem považoval za prvotní důvod havárie, ale posléze se ukázalo, že nám prasknul zadní stabilizátor. Když jsem chtěl zahnout do jedné ze zatáček, auto pokračovalo rovně.

 

Kámen u trati C2 nadzvedl, auto šlo na střechu a posléze dolů ze stráně. Nakonec se zastavilo o nedaleké křoví. Naštěstí se poškození citroënu nezdá být po první obhlídce příliš vážné.


Je to obrovská smůla, prožili jsme na Korsice tři báječné dny, akorát škoda takového závěru. Byla to hloupá nepozornost, která nás nakonec stála vítězství. Přesto jsem osobně s průběhem Korsiky velmi spokojen, jelo se velmi vyrovnaně, výtečně fungoval rozpis a získalo se mnoho cenných zkušeností. Doufám, že tento start přinese v průběhu sezony své ovoce,“
komentoval smolný závěr Martin Prokop.

 

 

V JWRC spadlo na poslední vložce vítězství do klína francouzskému jezdci Bricemu Tirabassimu (Citroën C2), Urmo Aava využil formátu SupeRally k zajištění alespoň druhého místa, které ho zároveň posunulo do čela průběžného pořadí juniorského šampionátu. Martin Prokop se dělí s P.G. Anderssonem o čtvrté místo.

 

Konečné pořadí Korsické rally - JWRC:
1. B. Tirabassi 4:09:21.2
2. U. Aava + 1:52.4
3. C. Rautenbach + 2:53.4
4. J. Pressac + 2:56.4
    M. Prokop + 3:14.3 (jen S1600)
5. J. Béreš + 6:17.5
6. F. Kara + 11:45.4
7. A. Burkart + 14:26.3
8. Y. Bonato + 16:59.3

 

JWRC (3/9):
Aava (EE) 14, Béreš (SK) 12, Tirabassi (F) 11, Prokop (CZ) a Andersson (S) 10, Rautenbach (ZW) 9, Sandell (S) a Casier (B) 8, Meeke (GB) 6, Valoušek (CZ) a Pressac (F) 5, Kosciuszko (PL) a Kara (TR) 5, Pinomäki (FIN) 4, Burkart (D) a Zachrisson (S) 2, Bonato (F) 1.

 

Dalším startem posádky Martin Prokop – Jan Tománek bude Italská rally na Sardinii (19.- 21. května), kde bude Jipocar Czech National Team opět bojovat o juniorské body.

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tragická havárie ul.Hlavní, Brno Komín - foto: Libor Zhoř

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose