www.car.cz
 

Jan Kopecký testoval vůz Škoda Fabia WRC ve Francii na šotolinové soutěže MS
     24.4.2006 07:51 - tisková zpráva


Škoda Motorsport testuje ve Francii vůz Škoda Fabia WRC před nadcházejícími šotolinovými soutěžemi zařazenými do seriálu Mistrovství světa v rally. Cílem je především ověření funkčnosti a životnosti nových komponentů ve voze Škoda Fabia WRC.

Na francouzské šotolině si vůz Škoda Fabia WRC vyzkoušel i Jan Kopecký, který se připravuje na start v Rally Sardinie v barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký.

Jsem rád, že mi bylo umožněno ze strany Škody Motorsport zúčastnit se tohoto testování. Snažil jsem se nejenom ověřit funkčnost a životnost vozu na šotolinovém úseku, ale získával jsem i poznatky pro základní nastavení vozu Škoda Fabia WRC pro soutěže na nezpevněném povrchu. Na šotolině zůstávám stále nováčkem a navíc s vozem specifikace WRC nemám téměř žádné zkušenosti na těchto soutěžích.

Test probíhal na téměř šestikilometrovém úseku, který měl charakter podobný Rally Sardinie. Během dne jsem měl možnost najet přibližně 150 ostrých kilometrů a s jízdními vlastnostmi vozu Škoda Fabia WRC jsem byl velmi spokojen. Určitě však musíme pracovat i na vývoji našeho rozpisu, neboť nezpevněné úseky vyžadují odlišné pojetí než asfaltové soutěže,“ řekl po testu ve Francii pilot Jan Kopecký.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Test Citroenu C2 před Rallye Matador, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose