www.car.cz
 

Sardínie 2006: Pneumatiková ruleta míchala pořadím. Prokop sedmý
     19.5.2006 23:09 - tisková zpráva


Rally Italia Sardinia – I. etapa

 

Posádka Martin Prokop – Jan Tománek obsadila v první etapě Italské rally sedmé místo v hodnocení juniorského šampionátu. Solidně rozjetou soutěž zhatila české dvojici dvojice defektů na třetím a pátém testu.

 

Martin Prokop vstoupil do soutěže při debutu za volantem Citroënu C2 S1600 na nezpevněném povrchu výtečným čtvrtým časem a pořadí mezi špičkou potvrdil i na druhém testu dne. V servisní pauze po třetí vložce přesto české duo figurovalo až na šesté příčce vinou defektu v závěrečných ostrých kilometrech sekce.

 

Na třetím zkoušce měnil Tirabassi kolo a zpět na trať vyjel těsně před námi. Okamžitě byla za ním oblaka prachu, museli jsme zpomalit a kontrolovali si za ním nutný odstup. Bohužel asi tři kilometry před cílem, v místě, kde byla špatná viditelnost, jsem trefil skálu a prorazil pravé přední kolo. Do cíle zbývalo málo, a tak jsme vložku dokončili, přesto jsme celkově ztratili téměř minutu a propadli se pořadím,“ smutnil Martin Prokop.

 

Náročnost podmínek (množství kamenů na trati, díry a vyjeté koleje) na pneumatiky při druhých průjezdech poznamenala i časy Martina Prokopa s Janem Tománkem. Na trati pátého testu dojeli do cíle vinou defektu až v jedenáctém nejrychlejším čase a více než tříminutová ztráta znamenala propad na osmé místo juniorské klasifikace. Třetí nejrychlejší čas na posledním testu nakonec dvojici Czech National Jipocar Teamu vynesl o příčku výše a vysněná třetí příčka je tak stále reálná…

 

Na startu pátého testu jsme do toho šli s Jendou od začátku naplno, bohužel trať připomínala tankodrom. Za svoji kariéru jsem něco podobného neviděl. Proto jsme se na jednom z míst nevyvarovali defektu, který jsme měnili na vložce. Byla to obrovská smůla, ale problémy trápí i konkurenci, a tak jistě nebude do konce soutěže o zajímavé momenty ještě nouze,“ uzavřel jihlavský pilot.

   

Druhá etapa Italské rally obsahuje šest rychlostních zkoušek na třech úsecích. Start z uzavřeného parkoviště v Olbii je naplánován na osmou hodinu, zpět se posádky vrátí po absolvování téměř 132 ostrých kilometrů kolem šesté hodiny večer. 

 

Pořadí po I. etapě (6 RZ)

 

1. Wilks (Suzuki Swift) 1:45:06.6

2. Sandell (Renault Clio) + 1:24.2

3. Rautenbach (Renault Clio) + 4:18.4

4. Burkart (Citroën C2) + 5:36.6

5. Aava (Suzuki Swift) + 5:41.4

6. Pressac (Citroën C2) + 5:43.3

7. Prokop (Citroën C2) + 6:05.0

8. Tirabassi (Citroën C2) + 9:46.6

9. Casier (Renault Clio) + 10:16.0

10. Andersson (Suzuki Swift) + 11:10.6

 

Czech National Jipocar Team

www.martinprokop.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Eurostroj Rally Tišnov 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose